Δημήτρης Παπανικολάου: Συγκινεί η σύζυγός του για το σύνδρομο Άσπεργκερ

18.09.2021



Μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Παπανικολάου ότι έχει διαγνωσθεί με το σύνδρομο Άσπεργκερ, ότι δηλαδή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο του φάσματος του αυτισμού, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μιλά για πρώτη φορά μαζί με τη σύζυγό του, Έλια Παπαηλίου στον Νίκο Συρίγο και την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Συμβουλεύτηκα ειδικό ψυχικής υγείας και όταν του είπα τις συμπεριφορές, μου ανακοίνωσε ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και το αποδέχτηκα. Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με τέτοιο σύνδρομο, γιατί δεν μπορώ να χαλαρώσω και θέλω να το δουλέψω. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, θέλω να σκέφτομαι» εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Από την πλευρά της, η Έλια Παπαηλίου είπε πως «τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου κάποιες φορές γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση, λέγοντάς μου ότι ο σύζυγός μου ότι μπορεί να είναι στο φάσμα. Δεν φοβήθηκα γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια» και συμπλήρωσε ότι «Στην καθημερινότητά του ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του, τον κουράζει αν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε ότι αποκάλυψε για το σύνδρομο Άσπεργκερ, όταν γνώρισε πολλές οικογένειες που έχουν ανθρώπους που έχουν, επίσης, διαγνωστεί με αυτό.

tlife.gr



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




2026