Σκάνδαλο Μονή Αββακούμ: Σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα «Έλα να ... και θα σου παραγγείλω κρέπα που σου αρέσει»

08.03.2024



Ταινία επιστημονικής φαντασίας (και όχι μόνο), θύμιζαν όσα διαδραματίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της έκτακτης Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές, οι Μητροπολίτες κατέφθασαν στην Αρχιεπισκοπή -εμφανώς- συγκλονισμένοι από τις καταιγιστικές εξελίξεις, γύρω από την υπόθεση του σκανδάλου της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Στην αίθουσα που λάμβανε χώρα η έκτακτη Ιερά Σύνοδος, εγκαταστάθηκε προτζέκτορας και προβλήθηκε μέρος του οπτικοακουστικού υλικού, που είχαν στην κατοχή τους, από το κλειστό σύστημα ασφαλείας της Μονής. Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, ήταν ο μόνος που είχε στην κατοχή του το εν λόγω υλικό.

Αφού ολοκληρώθηκε η αποσπασματική προβολή του υλικού, ακούστηκαν και δυο ηχητικά ντοκουμέντα, που ήταν το "κερασάκι στην τούρτα". "Έλα να σου βάλω.... και μετά θα σου παραγγείλω την κρέπα που σου αρέσει", φέρεται να ακούγεται από μία αντρική φωνή. "Πόσο μου αρέσει η γεύση....", ακούστηκε στο δεύτερο ηχητικό.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κατέφτασαν με επιδότη στη γραμματεία της Συνόδου, 4 επιστολές-δηλώσεις, μοναχών που περιγράφουν όλα όσα έχουν ζήσει στη Μονή και υπερασπίζονται τους δύο αρχιμανδρίτες. Ο φάκελος περιλάμβανε και δηλώσεις των πρωταγωνιστών, που παραθέτουν στοιχεία για την αθωώτητά τους. 

Στη μία επιστολή, αναγράφεται το όνομα πρώην μοναχού που διέμενε στη Μονή για περίπου ένα χρόνο και τον "φωτογραφίζουν" για την διαρροή των περιβόητων βίντεο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι στην ίδια επιστολή αφήνονται να εννοηθούν διάφορες πληροφορίες σχετικά με την προσωπική- ερωτική ζωή ,του εν λόγω μοναχού.

Σε άλλη επιστολή, οι μοναχοί περιγράφουν την διαδικασία της "ανάκρισης" από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, την κούραση αλλά και τις απειλές για να εξασφαλιστούν οι υπογραφές στην ομολογία τους. Οι ίδιες πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις των Αρχιμανδριτών, κάνουν λόγο για οικονομική ενίσχυση της Μητρόπολης από τα "έσοδα" της Μονής. 

tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1362