Αθηνά – Νίκος: Η συγκλονιστική ιστορία του ζευγαριού που χωρίστηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη

28.02.2024



Ένας χρόνος ακριβώς συμπληρώνεται σήμερα από τη μέρα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. 

Ήταν ξημερώματα της 28ης Φεβρουαρίου όταν δυο τρένα – ένα επιβατικό και ένα εμπορικό – συγκρούστηκαν στην κοιλάδα των Τεμπών. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 8 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Όσο οι ώρες περνούσαν όμως, ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν δραματικά, με τελικό απολογισμό, τους 57 νεκρούς.

Οι περισσότεροι ήταν φοιτητές, νέα παιδιά, ζευγάρια, γονείς, και κάποιοι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Άνθρωποι που πήγαιναν να συναντήσουν τους φίλους ή τους συγγενείς τους, άνθρωποι που ξεκίνησαν ένα ταξίδι με γέλια, χαρά, προσμονή και πολλά όνειρα, και δεν κατάφεραν να το ολοκληρώσουν ποτέ.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή της εκείνη τη μοιραία βραδιά ήταν και η Αθηνά Κατσάρα. Μια 34χρονη γυναίκα από την Κατερίνη που επέβαινε στο μοιραίο τρένο μαζί με τον σύζυγό της. Την ώρα της σύγκρουσης το ζευγάρι δεν ήταν μαζί, καθώς ο άνδρας της Αθηνάς βρισκόταν στην τουαλέτα του βαγονιού. Η σύγκρουση τον βρήκε όρθιο, ενώ βάδιζε σε άλλο βαγόνι. Έσπασε δύο πλευρά και το ισχίο του. 

«Θυμάμαι πολύ καλά όλες τις στιγμές μας στο τρένο του θανάτου. Πέντε λεπτά νωρίτερα ήμασταν στο κυλικείο, γυρίσαμε και καθίσαμε στις θέσεις μας, δεν πέρασαν πολλά λεπτά και όλα μαύρισαν. Η τελευταία της κουβέντα ήταν “Νίκο τον Χρήστο μας“, λες και ήξερε ότι θα φύγει και γω θα μείνω… Όπως βρέθηκα καρφωμένος πάνω σε μια λαμαρίνα, τσιμπιόμουν για να δω αν αυτό που ζούσα εκείνη τη στιγμή ήταν εφιάλτης ή πραγματικότητα… Άκουγα φωνές που λέγανε “καιγόμαστε” και φωνές που λέγαν “θα γίνει έκρηξη”. Μία κοπέλα ήταν περικυκλωμένη από φωτιά, και να μου ζητάει βοήθεια και να μην μπορώ να τη βοηθήσω και να της ζητάω συγγνώμη, να μην έχεις δύναμη να κουνηθείς και να βλέπεις το κλαδί με τη φωτιά να πέφτει πάνω στον ώμο…

Ο Θεός με βοήθησε και έκανα 6-7 βήματα και έφυγα από το σημείο όπου πλησίαζε η φωτιά… Όσο περνούσε η ώρα οι φωνές λιγόστευαν και τώρα στο λέω με δάκρυα στα μάτια γιατί κατάλαβα γιατί λιγόστευαν. Όχι επειδή απεγκλωβίστηκαν, αλλά επειδή κάηκαν ζωντανοί πολλές από αυτές τις ψυχούλες, είμαι σίγουρος…» περιέγραψε σε συνέντευξη του στο voria.gr για εκείνο το μοιραίο βράδυ ο Νίκος Ζήσης.

Η Αθηνά Κατσάρα και ο σύζυγός της, Νικόλαος Χρυσοβαλάντης Ζήσης, ήταν παντρεμένο από το 2019, ενώ είχαν αποκτήσει μαζί ένα παιδί, ένα αγοράκι που σήμερα είναι τριών ετών. Μετά τη σύγκρουση, ο Νικόλαος Ζήσης χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες, γεγονός που δεν του επέτρεψε να είναι παρών στην κηδεία της αγαπημένης του συζύγου.


Έναν χρόνο τώρα, ο Νικόλαος Χρυσοβαλάντης Ζήσης δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον χαμό της αγαπημένης του Αθηνάς. Προσπαθεί όμως να είναι δυνατός για τον γιο του, που συχνά ζητάει τη μητέρα του, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη διαχείριση της απώλειάς του. Έναν χρόνο τώρα, ο Νικόλαος Χρυσοβαλάντης Ζήσης συνεχίζει να αγωνίζεται προκειμένου να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που ευθύνονται για τον θάνατο των 57 αυτών ψυχών, και ραγίζει καρδίες με τις αφιερωμένης στην αδικοχαμένη σύζυγό του αναρτήσεις.

www.tlife.gr



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


954