Bίντεο: Ποινή 12 μήνες με αναστολή στον τέως Μητροπολίτη Κιτίου-Ένταση και προπηλακισμοί

01.06.2023



Έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για άσεμνη επίθεση σε βάρος 16χρονης που διαπράχθηκε το 1981, με το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας να τον καταδικάζει με μια απόφαση κόλαφος, με την οποία άδειασε τόσο τους ισχυρισμούς του όσο και την συμπεριφορά που επέδειξε κατά την μαρτυρία του ενώπιον Δικαστηρίου.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, η δικαστής Εύη Ευθυμίου, μετά και την αγόρευση του συνήγορου υπεράσπισης του τέως Κιτίου για μετριασμό της ποινής του, ανακοίνωσε την ποινή, η οποία είναι φυλάκιση ενός έτους με αναστολή. Σημειώνεται πως η ποινή επιβλήθηκε στη βάση της νομοθεσίας που ίσχυε κατά την διάπραξη του αδικήματος, το οποίο θεωρείτο πλημμέλημά, και η οποία προέβλεπε ποινή μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή 1500 λιρών ή και οι δύο ποινές μαζί.

Σημειώνεται, στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε πως ως επιβαρυντικός παράγοντας «λήφθηκε υπόψη πως, αν και ήταν μεμονωμένο περιστατικό, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σχεδιασμός για να απομονώσει την παραπονούμενη. Κανόνιζε να γίνονται τα ραντεβού Σάββατο απόγευμα για να την υποδέχεται ο ίδιος. Προσπάθησε να την εντυπωσιάσει με τα ταξίδια του. Επέλεξε ως θύμα μια 16χρονη που ήταν εκεί για να λάβει οικονομική βοήθεια. Αντί να τη βοηθήσει επέλεξε να της επιτεθεί άσεμνα ενέργεια αχαρακτήριστη κατά την κρίση μου. Οι περιστάσεις που έγινε το αδίκημα ήταν εξευτελιστικές».

Παράλληλα, το Δικαστήριο κατά την ανάγνωση της ποινής ανέφερε πως «η ενέργεια του κατηγορούμενου ήταν αχαρακτήριστη», ενώ πρόσθεσε πως «οι περιστάσεις που έγινε το αδίκημα ήταν εξευτελιστικές».

«Ο κατηγορούμενος ήταν 27 χρόνια μεγαλύτερος από την παραπονούμενη και άντρας ώριμης ηλικίας και είναι επιβαρυντικός παράγοντας αυτό», ανέφερε επιπρόσθετα το Δικαστήριο, ενώ σημείωσε πως «δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι η παραπονούμενη κατέληξε σε υστερία και έχριζε ιατρική βοήθεια στην πατρική της εστία».

Το Δικαστήριο έκρινε πως η «μόνη αρμόζουσα ποινή είναι αυτή της φυλάκισης, οποιαδήποτε άλλη ποινή θα ήταν ανοχή σε τέτοια παραπτώματα», ωστόσο σε ότι αφορά το αίτημα για αναστολή, η δικαστής απεφάνθη ότι «δικαιολογείται η άσκηση της διακριτικής ευχέρειας υπέρ της αναστολής». Καταληκτικός ρόλος στην αναστολή, ήταν τα 42 χρόνια που έχουν παρέλθει από την ημέρα της διάπραξης του αδικήματος.

Με το άκουσμα της απόφασης, ακολούθησε ένταση, με τους παρευρισκόμενους να ξέσπασαν κατά του τέως Κιτίου, φωνάζοντας του διάφορες ύβρεις και πως είναι βιαστής.

https://reporter.com.cy/



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




997