Mόλις ανακοινώθηκαν: Αυτά είναι τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον κορωνοϊό μετά την έξαρση

11.01.2023Σε σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας μετά από σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες, 10 Ιανουαρίου 2023, παρουσίασε τις εισηγήσεις που κατέθεσαν τα μέλη της επιτροπής κατόπιν αξιολόγησης της επιδημιολογικής εικόνας που καταγράφεται στην Κύπρο, καθώς επίσης και τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται στην Κίνα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:

α) από τις 15 Ιανουαρίου 2023 (ώρα 5 π.μ.) όπως απαιτείται η επίδειξη αρνητικής μοριακής εξέτασης (PCR) από όλους τους επιβάτες που αφικνούνται στην Κύπρο από την Κίνα, 48 ώρες προ της αναχώρησης τους (απευθείας πτήσης ή ανταπόκρισης).

β) όπως συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας σε όλες τις πτήσεις από και προς την Κύπρο, καθώς επίσης και σε χώρους συγχρωτισμού (εσωτερικοί χώροι).

γ) τη διεξαγωγή αναλύσεων σε λύματα των αεροδρομίων και των αεροπλάνων από εταιρεία που θα αναλάβει τη συλλογή και την ανάλυση, μετά από διαγωνισμό που θα προκηρύξει το Υπουργείο Υγείας.

δ) την παράταση όλων των υφιστάμενων μέτρων μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2023.

ε) τη συνέχιση της παράδοσης των διαγνωστικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων in vitro και εμβολίων για τη νόσο COVID-19, να υπόκεινται σε μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:

α) την κεντρική διαχείριση των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των δημόσιων και ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων συμβεβλημένων με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας στο επίπεδο της Διοίκησης του Υπουργείου Υγείας, περιλαμβανομένης και της τήρησης ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής,

β) την εξουσιοδότηση του Υπουργού Υγείας να διορίσει Ad Hoc τετραμελή επιτροπή, αποτελούμενη από

  1. Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας
  2. Δρ. Γιώργος Μηνά, Εντατικολόγος, Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια
  3. Δρ. Άντρη Παπαστυλιανού, Εντατικολόγος, Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ΟΚΥπΥ
  4. Δρ. Μόνικα Κυριάκου, Ανώτερη Λειτουργός, Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ΟΑΥ

(γ) την εξουσιοδότηση του Υπουργού Υγείας να καθορίσει τους όρους εντολής της Ad Hoc Επιτροπής Διαχείρισης ΜΕΘ, που θα αφορούν στην παρακολούθηση, την κατανομή, διακίνηση μεταξύ νοσηλευτηρίων και διάρκεια παραμονής περιστατικών σε κλίνες ΜΕΘ. Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΜενεγάκη: Αυτό είναι το κόλπο της για να μυρίζουν τα ρούχα στα συρτάρια της ντουλάπας της υπέροχα!

Ιωάννα Τούνη: Στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της με το πιο σέξι βραδινό σύνολο! Διάβασε περισσότερα

Δέσποινα Βανδή: Όλοι είδαν τα κοντά της μαλλιά και σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε την hot λεπτομέρεια στα νύχια της Διάβασε περισσότερα

Ελένη Μενεγάκη: Το παντελόνι της είναι #1 τάση σε Ελλάδα και εξωτερικό - Φοριέται από το πρωί ως το βράδυ Διάβασε περισσότερα
1392