Οι Ρομά θρηνούν τον 16χρονο: Μια φωτογραφία χίλιες κραυγές

15.12.2022Η κραυγή της κοπέλας δίπλα στο φέρετρο δίνει φωνή στην ανατριχιαστική φωτογραφία. Ο αδικοχαμένος 16χρονος, οι δικοί του, όλη η κοινωνία που δεν έχει αποκτηνωθεί ζητούν «ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ». Την Τετάρτη ο 16χρονος Ρομά που για 20 ευρώ βενζίνης δεν θα ξαναδεί τη γυναίκα του και δεν θα μεγαλώσει μαζί με το παιδί του κηδεύεται. Η κοινότητα των Ρομά θρηνεί.

Η απόγνωση στα μάτια, η οργή για τον άδικο θάνατο ενός 16χρονου στην κραυγή της κοπέλας, η άρνηση του μυαλού να αποδεχτεί το γεγονός και η απογοήτευση για ένα κόσμο που ακόμη δεν έχει αναγνωρίσει την αξία κάθε ζωής, στη στάση του σώματος.
Η συγκλονιστική φωτογραφία του Αλέξανδρου Αβραμίδη με τους συγγενείς και φίλους του νεκρού να τον ξενυχτάνε, βυθίζει στο πένθος όποιον την κοιτά, που την «ντύνει» με το δικό του μοιρολόι, αυτό που έλεγαν οι γιαγιάδες στο χωριό του.

Και το μοιρολόι γινόταν πιο μακρόσυρτο και ο λυγμός πιο σπαρακτικός όσο πιο άδικος ήταν ο θάνατος, όσο πιο λίγα τα χρόνια που έφτασε να ζει μέχρι να μπει στο φέρετρο.

«ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ» ζητούν οι άνθρωποί του μαζί με όλους εκείνους που πιστεύουν ότι όλες οι ζωές αξίζουν ακριβώς το ίδιο.

www.e-radio.grΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΜενεγάκη: Αυτό είναι το κόλπο της για να μυρίζουν τα ρούχα στα συρτάρια της ντουλάπας της υπέροχα!

Ιωάννα Τούνη: Στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της με το πιο σέξι βραδινό σύνολο! Διάβασε περισσότερα

Δέσποινα Βανδή: Όλοι είδαν τα κοντά της μαλλιά και σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε την hot λεπτομέρεια στα νύχια της Διάβασε περισσότερα

Ελένη Μενεγάκη: Το παντελόνι της είναι #1 τάση σε Ελλάδα και εξωτερικό - Φοριέται από το πρωί ως το βράδυ Διάβασε περισσότερα
376