Ήθελαν να «ράψουν» το Αλεξούι, θα έριχναν σε λάκκο τον χάκερ - Στο εδώλιο οι τρεις

12.11.2022



Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν οι τρεις ύποπτοι 42, 50 και 35 ετών, που συνελήφθησαν μετά την καταγγελία του 24χρονου χάκερ, που απασχόλησε και στο παρελθόν την Κυπριακή Αστυνομία και μάλιστα είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ, με τους ανακριτές, αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνες, να προχωρούν με την καταχώρηση της υπόθεσης.  

Οι τρεις, παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 29 Νοεμβρίου, αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και συνομωσία για δύο φόνους, του 24χρονου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη. Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε την κράτηση των υπόπτων μέχρι τη δίκη, με το Δικαστήριο να εγκρίνει το αίτημα της Αστυνομίας, με τους δύο όμως να κρατούνται ως υπόδικοι εκτός Φυλακών, μετά από αίτημα των Αρχών, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. 

To παζλ της υπόθεσης, παρά το γεγονός πως με βάση τον όρκο του ανακριτή υπήρχε ήδη καταγγελία ενώπιον των Αρχών για απαγωγή, άρχισε να στήνεται μετά την 24ης Οκτωβρίου 2022, όταν ο 24χρονος προχώρησε σε νέα καταγγελία, όταν δέχθηκε επίθεση από τους υπόπτους, οι οποίοι απέσπασαν χρηματικό ποσό από την τσάντα της μητέρας του. 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως παρουσιάστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου από τον ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 24χρονος το βράδυ της 24η Οκτωβρίου, ξεκίνησε από τη Λεμεσό για Λευκωσία, μαζί με την φίλη και την μητέρα του. Όταν έφθασαν έξω από αλυσίδα ταχυφαγείου, σταμάτησε μπροστά τους ένα όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ύποπτοι και ακόμη ένα πρόσωπο. Τότε, ο ένας άνοιξε την πόρτα του παραπονούμενου, ζητώντας του να κατεβεί κάτω, πράγμα το οποίο έπραξε, ενώ ο 24χρονος είδε τον ένα εκ των υπόπτων, τον 50χρονο, να κρατά την τσάντα της μητέρας του.

Σε κάποια στιγμή, στην προσπάθεια του ο παραπονούμενος να την πάρει πίσω, ο 50χρονος φέρεται να πρόταξε εναντίον του μαχαίρι και να τον απείλησε, ενώ μαχαίρι ανέσυρε και ο 24χρονος, με την μητέρα του να μπαίνει ανάμεσα τους, ώστε να αποτρέψει τη συνέχεια. Το τέταρτο πρόσωπο που βρισκόταν στο όχημα, επίσης τους φώναζε να σταματήσουν. Στη συνέχεια ο 50χρονος άφησε την τσάντα στο δρόμο και αναχώρησε μαζί με τα άλλα τρία πρόσωπα. Ακολούθως, από έλεγχο που διενήργησε στην τσάντα, διαπίστωσε πως από μέσα έλειπαν χίλια ευρώ σε χαρτονομίσματα, ποσό το οποίο της το έδωσε πριν αναχωρήσουν από τη Λεμεσό.

Ήταν μετά και αυτή την καταγγελία του μικρού χάκερ που η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στα τρία πρόσωπα και άρχισε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Το σκηνοθετημένο μπλόκο και η απαγωγή 

Βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, είναι ο 24χρονος χάκερ αλλά και άλλα πρόσωπα, τα οποία σε καταθέσεις τους έδωσαν στοιχεία για τις προθέσεις των υπόπτων, με ένα εξ αυτών, να αποκαλύπτει πως υπήρχε πρόθεση να δολοφονήσουν και τον παραπονούμενο και να τον ρίξουν σε λάκκο στη νεκρή ζώνη. 

Ο 24χρονος στην κατάθεση του, αναφέρθηκε σε επεισόδιο που συνέβη κατά την 21η Οκτωβρίου όταν μετέβησαν στις κατεχόμενες περιοχές, μαζί με τους δύο εκ των υπόπτων και στη συνέχεια έφθασε και ο τρίτος, έπειτα από το οποίο προέκυψε και το αδίκημα της απαγωγής. Για αυτό, σύμφωνα με τον όρκο του ανακριτή, υπήρχε η καταγγελία ενώπιον της Αστυνομίας, τρεις μέρες πριν σημειωθεί το νέο επεισόδιο έξω από ταχυφαγείο. 

Ο παραπονούμενους μαζί με τους δύο υπόπτους, είχαν μεταβεί στα κατεχόμενα για κυνήγι, όπως του ανέφεραν οι ύποπτοι. Στην κατάθεση του, αναφέρθηκε σε σκηνοθετημένη ανακοπή του οχήματος τους από αστυνομικούς, αφού αντιλήφθηκε πως τελικά δεν επρόκειτο για μέλη της ψευδοαστυνομίας. Και αυτό διότι, όπως ισχυρίστηκε, χωρίς να ζητήσουν οποιαδήποτε έγγραφαν που να ταυτοποιούν τα πρόσωπα τους, ο ένας εκ των δύο τούρκων αστυνομικών, αναφέρθηκε στα ονόματα τους, ενώ στη συνέχεια τους έδειξαν δύο φωτογραφίες τυπωμένες σε χαρτί Α4, όπου στην πρώτη απεικονιζόταν ο παραπονούμενος να κάθεται στην τετράτροχη του πρώτου υπόπτου και στη δεύτερη, ο πρώτος ύποπτος να οδηγεί την τετράτροχη, με την οποία είχαν μεταβεί στη νεκρά ζώνη για κυνήγι, τις προηγούμενες ημέρες. 

Κατά την διάρκεια της ανακοπής, οι ύποπτοι μαζί με τους αστυνομικούς έπεισαν τον 24χρονο να δώσει 150 χιλιάδες ευρώ σε κρυπτονομίσματα προκειμένου να γλιτώσουν, ενώ όταν επέστρεψαν στις ελεύθερες περιοχές μετέβησαν στην οικία του ενός εκ των υπόπτου, όπου θα έπρεπε να παραμείνει μαζί του για εγγύηση, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά χρημάτων. Ωστόσο, ο ύποπτος αποκοιμήθηκε και ο 24χρονος αφού ακύρωσε την μεταφορά, στη συνέχεια διέφυγε και πήγε σε γειτονικό σπίτι, ζητώντας βοήθεια και καλώντας την Αστυνομία. 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, προέκυψε μαρτυρία πως μία μαύρη τετράτροχη μοτοσικλέτα έχει στην κατοχή του ο πρώτος ύποπτος, ενώ κατά την εκτέλεση του εντάλματος έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του δεύτερου υπόπτου, εντοπίστηκε σταθμευμένο στην αυλή, ένα όχημα χρώματος άσπρο, με νόμιμο εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη την συμβία του δεύτερου υπόπτου. Το όχημα αυτό, σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, είναι αυτό που οδηγούσε ο δεύτερος ύποπτος κατά το περιστατικό που μετέβησαν στη νεκρά ζώνη, ο πρώτος και δεύτερος ύποπτος μαζί με τον παραπονούμενο. 

Επίσης, προέκυψε μαρτυρία πως οι τρεις ύποπτοι μετέβησαν στην οικία του παραπονούμενου όπου τον αναζήτησαν, βγάζοντας φωτογραφία τη πρόσοψη της οικίας του και για την οποία απέστειλαν στο παραπονούμενο μέσω εφαρμογής. 

Συνωμοσία για δύο φόνους 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία μετά τη λήψη γραπτής κατάθεσης από συγκεκριμένο πρόσωπο, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως τον Ιούλιο του 2022 και γύρω στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του πρώτου υπόπτου στη Λευκωσία, αυτός τον έπεισε να πάνε περίπατο με το όχημα του. Ο μάρτυρας ρώτησε τον πρώτο ύποπτο πού θα πάνε για να ξέρει, αφού φοβόταν, επειδή ο πρώτος ύποπτος του ανέφερε πως είχε πολλά μέτωπα ανοικτά. Τότε, ο πρώτος ύποπτος του ανέφερε πως θα πάνε περίπατο και έφυγαν με το όχημα του υπόπτου. 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο οποίος ήταν συνοδηγός του αναφερόμενου οχήματος με οδηγό τον πρώτο ύποπτο, πλησίον της οικίας του πρώτου υπόπτου, διασταύρωσε το δρόμο και εισήλθαν εντός της νεκρής ζώνης. Καθώς προχωρούσαν, ο πρώτος ύποπτος ανέσυρε ένα πιστόλι, χρώματος χρυσό με ασημί, και έβλεπε τον μάρτυρα και γελούσε.

Όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας στην κατάθεση του, αυτός άρχισε να φοβάται για τη ζωή του, επειδή δεν ήξερε που πήγαιναν. Καθώς προχωρούσαν, ο πρώτος ύποπτος χτύπησε με το όχημα του ένα λαγό και αφού τον έπιασε, άνοιξε το συρταράκι του οχήματος του και το έβαλε μέσα.

Μετά προχώρησαν, μέχρι που σταμάτησαν. Ακολούθως, σύμφωνα με την μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, αφού εξήλθαν του οχήματος, ο πρώτος ύποπτος έβγαλε το πιστόλι από το τσαντάκι μέσης του και το όπλισε. Αμέσως, ο μάρτυρας μόλις είδε το πιστόλι, πήγε δίπλα στον πρώτο ύποπτο για να μην έχει χώρο και βρει ευκαιρία να τον πυροβολήσει, όπως είπε, ενώ στη συνέχεια, ο πρώτος ύποπτος άρχισε και πυροβολούσε μια ταμπέλα που ήταν μπροστά. Όπως ισχυρίστηκε, πυροβόλησε δέκα φορές, ενώ στη συνέχεια ο πρώτος ύποπτος μάζεψε τους κάλυκες από το έδαφος και αφού εισήλθαν στο αυτοκίνητο, ξεκίνησαν για να επιστρέψουν. 

Στο δρόμο της επιστροφής, με οδηγό και πάλι τον πρώτο ύποπτο, αυτός με γρήγορο τρόπο έβαλε το πιστόλι στο κεφάλι του μάρτυρα. Τότε, αυτός, αμέσως κτύπησε το πιστόλι για να το απομακρύνει από πάνω του, ενώ ρώτησε τον ύποπτο τι κάνει και αυτός του απάντησε πως έκανε αστείο. Ο μάρτυρας όπως ανέφερε, φοβήθηκε ότι απειλείτο η ζωή του.

Κατά την άφιξη τους στην οικία του πρώτου υπόπτου, ο μάρτυρας εισήλθε εντός του αυτοκινήτου του και έφυγε, ενώ μετά από αυτό, σύμφωνα με τον μάρτυρα, κατάλαβε πως κινδυνεύει η ζωή του.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, στην ίδια γραπτή κατάθεση που λήφθηκε από τον μάρτυρα, ανέφερε πως κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο πρώτος ύποπτος του ανέφερε όπως με τέχνασμα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, αποσπάσει το ποσό των 200.000-300.000 ευρώ από τον 24χρονο χάκερ, ο οποίος ήταν κοινός τους φίλος. 

Ο μάρτυρας, ισχυρίστηκε πως του ανέφερε πως δεν μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα, λόγω του ότι σε κάποια στιγμή θα ζητούσε πίσω τα λεφτά του.

Τότε, ο πρώτος ύποπτος ισχυρίστηκε πως του είπε, πως όταν ο 24χρονος θα άρχιζε να πιέζει για να πάρει τα λεφτά του πίσω, αυτός, μαζί με τον δεύτερο ύποπτο, θα τον έπαιρναν στην νεκρή ζώνη, θα τον σκότωναν και θα τον έριχναν μέσα σε λάκκο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, οι δύο ύποπτοι ζήτησαν 100000 ευρώ από το αναφερόμενο πρόσωπο, χρηματικό ποσό το οποίο έδωσε για να φέρουν όπλα και μοτοσικλέτες από τα κατεχόμενα, με σκοπό να δολοφονήσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος όπως ανέφερε ο ανακριτής, κλήθηκε και έδωσε κατάθεση. 

Μίλησε για σχέδιο δολοφονίας Μαυρομιχάλη ο χάκερ 

Για σχέδιο δολοφονίας του Μαυρομιχάλη, μίλησε και ο 24χρονος χάκερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε σε μηχανικό, με δύο εκ των υπόπτων. 

Κατά τη συνάντηση, όπως ισχυρίζεται, του ζητήθηκε να «τρυπώσει» στους κύκλους αρχηγού εγκληματικής ομάδας, για να του κάνει δουλειές. Ακολούθως, όταν θα εισερχόταν στους κύκλους του, κάποια μέρα που θα ήταν μαζί του σε κάποιο μέρος, να τους ειδοποιήσει για να τον «ράψουν», δηλαδή να τον δολοφονήσουν.

Όπως ισχυρίστηκε, ο λόγος που του πρότειναν αυτό, είναι επειδή ο συγκεκριμένος αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, δεν θα τον υποψιαζόταν, αφού δεν είναι «σημαθκιασμένος».

Δεν εντοπίστηκαν οι «αστυνομικοί» 

Η Αστυνομία, με βάση το μαρτυρικό υλικό που έχει στα χέρια της, παρέπεμψε τους τρεις υπόπτους σε δίκη, ωστόσο θεωρεί πως στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. 

Οι ανακριτές, παρά τις έρευνες, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα δύο άτομα που συστήθηκαν ως αστυνομικοί και συμμετείχαν στην ανακοπή του οχήματος στα κατεχόμενα, αφού εκτιμάται πως δεν πρόκειται για μέλη της ψευδοαστυνομίας. 

reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




825