Απήγαγαν 24χρονο Κύπριο στη Λευκωσία για να τους μεταφέρει χρήματα

26.10.2022



Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν χθες τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απαγωγής, απειλών, κλοπής, μαχαιροφορίας και οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου. Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 42, 50 και 35 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2022, από 24χρονο κάτοικο Λεμεσού. Ο παραπονούμενος ανέφερε πως λίγες μέρες προηγουμένως σε συνάντηση που είχε με τους τρεις συλληφθέντες, εκείνοι προσπάθησαν με ψευδείς παραστάσεις, να του αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Κατήγγειλε επίσης, ότι ο 35χρονος τον είχε περιορίσει, σε οικία στην επαρχία Λευκωσίας, μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς των χρημάτων. Όπως ανέφερε ο 24χρονος, κατάφερε να διαφύγει, να ακυρώσει τη μεταφορά χρημάτων και να επιστρέψει στο σπίτι του. Έκτοτε, ωστόσο, φέρεται να δέχεται απειλές από τα πιο πάνω πρόσωπα, ώστε να τους παραδώσει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, γύρω στις 9.30μ.μ. της 24ης Οκτωβρίου, ενώ ο 24χρονος βρισκόταν με την 59χρονη μητέρα του, σε δρόμο στη Λευκωσία, τους προσέγγισαν τα τρία πιο πάνω πρόσωπα, καθώς και τέταρτος άγνωστος άνδρας. Εκεί ο 50χρονος φέρεται να άρπαξε την τσάντα της 59χρονης και στην προσπάθεια του 24χρονου να την πάρει πίσω, ο 50χρονος φέρεται να πρόταξε εναντίον του μαχαίρι. Μαχαίρι, φέρεται να πρόταξε τότε και ο 24χρονος, με αποτέλεσμα ο 50χρονος να αφήσει την τσάντα στο δρόμο και να αναχωρήσει μαζί με τα άλλα τρία πρόσωπα. Από έλεγχο που διενήργησε η 59χρονη στην τσάντα της, φαίνεται να έλειπε το χρηματικό ποσό των €1,000.

Εναντίον των τριών προσώπων, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Να σημειωθεί ότι πριν τη σύλληψή τους, ο 50χρονος και ο 42χρονος, καθώς και 40χρονος κάτοικος Λευκωσίας, μετέβησαν στην Αστυνομία και ανέφεραν ότι απειλήθηκαν με μαχαίρι από τον 24χρονο. Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




821