Απίστευτη καταγγελία: Έδιωξαν έγκυο από το Μακάρειο για 30 ευρώ και έχασε τα δίδυμα - Διέταξε έρευνα ο Χατζηπαντέλας

19.09.2022Μια σοβαρή καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με άσχημη κατάληξη, καθώς γυναίκα ισχυρίζεται ότι κυοφορούσε δίδυμα και τα έχασε λόγω άρνησης περίθαλψης στο Μακάρειο νοσοκομείο, επειδή δεν είχε να πληρώσει 30 ευρώ.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα «Πολίτης», μετά από καταγγελία από τον πρεσβύτερο του αγγλικανικού καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου στη Λευκωσία , για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την συγκεκριμένη περίπτωση οι αρμόδιες Αρχές, μιας και επρόκειτο για μέλος της εκκλησίας του.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρεσβύτερο και τα όσα ισχυρίζεται η γυναίκα πρόσφυγας, η οποία ήταν έγκυος στον τρίτο μήνα τον περασμένο Αύγουστο, ζήτησε βοήθεια από το προσωπικό του Μακάρειου Νοσοκομείου. Όπως υποστηρίζει της γυρίσαν την πλάτη, ενώ δεν της επέτρεψαν να δει τον γιατρό, διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν είχε τα 30 ευρώ που χρειάζονταν για την επίσκεψη.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό μίλησε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου στο ThemaOnline , αναφέροντας ότι ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας , δέχθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή την συγκεκριμένη γυναίκα, ο οποίος έδωσε οδηγίες να χειριστεί την υπόθεση η Γενική Διευθύντρια, ώστε να γίνει έρευνα και να διαπιστωθεί εάν έγιναν παραλείψεις, και αν ναι, ποιες είναι αυτές, όπως επίσης και το αν η κακή κατάληξη οφείλεται σε αυτές.

Στο σημείο αυτό, τίθεται ένα άλλο μεγάλο ερώτημα για το οποίο θα διεξαχθεί επίσης έρευνα, το αν η γυναίκα πρόσφυγας, είχε κάρτα νοσηλείας. Μέσω της έρευνας που θα γίνει θα διαφανεί κατά πόσο υπήρξε άρνησης ιατροφαρμακευτικές περίθαλψης, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου στην ιστοσελίδα μας.
Την ίδια ώρα ανέφερε ότι ο Υπουργός καθησύχασε τη γυναίκα να μην ανησυχεί για στιγματισμό και προσφέρθηκε εάν θέλει να τη συνοδεύσει στο επόμενό της ραντεβού στο γιατρό.

tothemaonline.comΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΤο σικάτο σύνολο της Άντρης Αναστασιάδη στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έκλεψε τις εντυπώσεις (εικόνες)

Loafers με κάλτσες: H τάση που φοράνε τώρα όλα τα it girls Διάβασε περισσότερα

20 επώνυμες Κύπριες που εντυπωσίασαν με τα looks τους στο feed μας αυτό το σαββατοκύριακο! Διάβασε περισσότερα

Σε αυτές τις εμφανίσεις η Δέσποινα Βανδή «έπαθε» Jennifer Lopez - Τα δύο looks που συζητήθηκαν Διάβασε περισσότερα
390