Απίστευτη καταγγελία: Έδιωξαν έγκυο από το Μακάρειο για 30 ευρώ και έχασε τα δίδυμα - Διέταξε έρευνα ο Χατζηπαντέλας

19.09.2022



Μια σοβαρή καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με άσχημη κατάληξη, καθώς γυναίκα ισχυρίζεται ότι κυοφορούσε δίδυμα και τα έχασε λόγω άρνησης περίθαλψης στο Μακάρειο νοσοκομείο, επειδή δεν είχε να πληρώσει 30 ευρώ.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα «Πολίτης», μετά από καταγγελία από τον πρεσβύτερο του αγγλικανικού καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου στη Λευκωσία , για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την συγκεκριμένη περίπτωση οι αρμόδιες Αρχές, μιας και επρόκειτο για μέλος της εκκλησίας του.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρεσβύτερο και τα όσα ισχυρίζεται η γυναίκα πρόσφυγας, η οποία ήταν έγκυος στον τρίτο μήνα τον περασμένο Αύγουστο, ζήτησε βοήθεια από το προσωπικό του Μακάρειου Νοσοκομείου. Όπως υποστηρίζει της γυρίσαν την πλάτη, ενώ δεν της επέτρεψαν να δει τον γιατρό, διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν είχε τα 30 ευρώ που χρειάζονταν για την επίσκεψη.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό μίλησε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου στο ThemaOnline , αναφέροντας ότι ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας , δέχθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή την συγκεκριμένη γυναίκα, ο οποίος έδωσε οδηγίες να χειριστεί την υπόθεση η Γενική Διευθύντρια, ώστε να γίνει έρευνα και να διαπιστωθεί εάν έγιναν παραλείψεις, και αν ναι, ποιες είναι αυτές, όπως επίσης και το αν η κακή κατάληξη οφείλεται σε αυτές.

Στο σημείο αυτό, τίθεται ένα άλλο μεγάλο ερώτημα για το οποίο θα διεξαχθεί επίσης έρευνα, το αν η γυναίκα πρόσφυγας, είχε κάρτα νοσηλείας. Μέσω της έρευνας που θα γίνει θα διαφανεί κατά πόσο υπήρξε άρνησης ιατροφαρμακευτικές περίθαλψης, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου στην ιστοσελίδα μας.
Την ίδια ώρα ανέφερε ότι ο Υπουργός καθησύχασε τη γυναίκα να μην ανησυχεί για στιγματισμό και προσφέρθηκε εάν θέλει να τη συνοδεύσει στο επόμενό της ραντεβού στο γιατρό.

tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




807