Κόλαφος το πόρισμα για Θανάση - Δείχνει δολοφονία και κουκούλωμα από Αστυνομία

13.08.2022



Κόλαφος το πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για τον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος πριν από 17 χρόνια εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, με τις Αρχές να δείχνουν αυτοκτονία και την χαροκαμένη μητέρα να φωνάζει από το 2005 πως το παιδί της δολοφονήθηκε, χωρίς όμως κανείς να μπαίνει στον κόπο να διερευνήσει σε βάθος τα όσα προέκυπταν.

Ωστόσο, δεκαεπτά χρόνια η οικογένεια του Θανάση δικαιώνεται, αφού οι ανακριτές διαπίστωσαν πως επρόκειτο για δολοφονία, για την οποία όπως, λόγω του χρόνου που πέρασε, δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικές ευθύνες, με αποτέλεσμα οι δράστες να παραμένουν ατιμώρητοι, ενώ το πόρισμα καταγράφει σοβαρές παραλήψεις που δείχνουν κουκούλωμα, από πλευράς Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, οι δύο ανεξάρτητοι ανακριτές που έχουν οριστεί, Σάββας Μάτσας και Αντώνης Αλεξόπουλος, για τη διεξαγωγή ποινικής ανάκρισης αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του Θανάση, εντοπίζουν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση.

Όπως αναφέρεται, προκύπτουν ευθύνες για πρώην μέλη της Αστυνομίας, τα οποία ενεπλάκησαν, στο παρελθόν, στη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ οι ποινικοί ανακριτές προχώρησαν και στην ανάκριση δύο προσώπων, ωστόσο λόγω ελλιπές στοιχείων, για την ώρα, δεν αναμένεται να στοιχειοθετηθεί υπόθεση. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκαν για κατάθεση και οι τελευταίοι δύο μάρτυρες, με τον κύκλο των ερευνών να κλείνει.

Ένα από τα στοιχεία που προέκυψαν μέσα από τη συγκεκριμένη έρευνα, είναι πως ο 26χρονος είχε υποστεί ρήξη εσωτερικών οργάνων και κάταγμα στέρνου. Κάτι το οποίο δείχνει πως είναι αδύνατον τα συγκεκριμένα ευρήματα να προήλθαν από την πτώση από τη γέφυρα της Άλασσας, ενώ αναφέρεται πως ο άτυχος Θανάσης, πριν στραγγαλιστεί, είχε δεχθεί επίθεση και ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα τα δυνατά χτυπήματα στο σώμα του να του επιφέρουν τα κατάγματα και τη ρήξη ζωτικών οργάνων. 

Συνεπώς, μετά από τις αυτές τις εξελίξεις, το πόρισμα των ποινικών ανακριτών μιλά ξεκάθαρα για δολοφονία του εθνοφρουρού και όχι για αυτοκτονία, όπως έδειχνα οι Αρχές. Αξίζει να σημειωθεί πως, είναι η πρώτη φορά που ο θάνατος του 26χρονου Θανάση εξετάζεται ως δολοφονία και γι' αυτό τον λόγο κλήθηκαν για ανάκριση συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η εν λόγω ποινική ανάκριση, είναι η τρίτη που έχει διαταχθεί για το θάνατο του Θανάση Νικολάου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από τα ευρήματα της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, η οποία εξέτασε οστό του άτυχου 26χρονου, μετά την εκταφή των οστών του, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί πως ο θάνατός του, οφείλεται σε στραγγαλισμό και όχι σε αυτοκτονία.

Τα ευρήματα του Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου, καταγράφονται στο πόρισμα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος αξιολογώντας το θα αποφασίσει και θα κρίνει κατά πόσον προκύπτουν οποιεσδήποτέ ευθύνες για τον θάνατο του 26χρονου. 

Επίσης, από το πόρισμα των ποινικών ανακριτών προκύπτουν ευθύνες κατά της Αστυνομίας ως προς την διερεύνηση της υπόθεσης, αφού φαίνεται να μην έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις γύρω από τον θάνατο του άτυχου Θανάση. Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν έγινε η λήψη υγρών από το στομάχι του για τοξικολογικές αναλύσεις, κόψιμο νυχιών για να διαπιστωθεί κατά πόσο έκρυβαν γενετικό υλικό των δραστών και δεν λήφθηκε υλικό από το όχημά του για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ εντοπίζονται και σωρεία άλλων παραλήψεων από πλευράς Αστυνομίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, σε μια έρευνα γυναίκας λοχία της Αστυνομίας είχε γίνει εισήγηση για εκταφή των λειψάνων του για περαιτέρω έρευνες, ωστόσο κάποιοι είχαν αποφανθεί ότι δεν χρειαζόταν. Αυτό ίσχυσε μέχρι και πρόσφατα, όταν ύστερα και από πιέσεις των δικών του έγινε κατορθωτή η εκταφή.

«Ο τόπος αυτός χρειάζεται κάθαρση!»

Mε αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, σε πρώτο της σχόλιο η μητέρα του 26χρονου εθνοφρουρού, Ανδριανή Νικολάου, αναφέρει πως «ο τόπος αυτός χρειάζεται κάθαρση! Ποιος έχει την τόλμη να την κάμει όμως;».

Όπως είπε η κ. Ανδριανή «δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, αφού είναι βαθιά ριζωμένη σε όλα τα γραφεία των αξιωματούχων και δεν αφήνουν!!!!!».

reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


529