Μέτρα ξανά στους γάμους στην Κύπρο και οργή στα ζευγάρια: Τι ισχύει για γαμπρό, νύφη και καλεσμένους

07.07.2022



Τι και αν περίμεναν κάποια ζευγάρια να παντρευτούν χωρίς μέτρα, αυτό δεν θα είναι εφικτό από 8 Ιουλίου, όπου το νέο μέτρο χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, επηρεάζει και τους γάμους.

Όσοι πρόλαβαν να παντρευτούν χωρίς μέτρα ... οι υπόλοιποι θα πρέπει να τα τηρήσουν αλλιώς το πρόστιμο θα είναι η ποινή παράβασης του. Υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση των μέτρων αποτελεί παραβίαση Διατάγματος από τον ίδιο τον πολίτη και το πρόστιμο των €300 βαραίνει τον ίδιο τον πολίτη.

Τα σενάρια αλλά και η εφαρμογή τους σύμφωνα με όσα ίσχυαν και σε προηγούμενα πρωτόκολλά για τους γάμους και τη χρήση μάσκας, φαίνονται να επανέρχονται και να αλλάζουν όλο το προγραμματισμό του ζευγαριού. Σας παρουσιάζουμε όσα θα ισχύουν απο 8 Ιουλίου για τους γάμους.

Γαμπρός και νύφη με μάσκα....

Σύμφωνα πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, καλεσμένοι και ζευγάρι πρέπει να φοράνε μάσκα, τόσο στην εκκλησία όσο και στο κέντρο, όταν πρόκειται για εσωτερικό χώρο. Σε εξωτερικούς χώρους, το μέτρο της μάσκας δεν ισχύει. Ολα τα παιδιά άνω των 12 ετών σε εσωτερικούς χώρους πρέπει να φοράνε μάσκα.

Για παράδειγμα κατά την τελετή γάμου, όλοι όσοι βρίσκονται στο εσωτερικό της εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένου του γαμπρού, νύφης, κουμπάρων ιερέα,  καλεσμένων , φωτογράφων πρέπει να φοράνε μάσκα.

Εάν η τελετή γίνεται σε εξωτερικό χώρο δεν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Αντίο στο παραδοσιακό χαιρέτισμα...

Όσον αφορά το δείπνο και το παραδοσιακό "χαιρέτισμα" , με βάση το πρωτόκολλο του Υπουργείου συστήνεται όπως αποφεύγεται η παραδοσιακή χαιρέτιση όπως η χειραψία, οι ασπασμοί.

Πολλά ζευγάρια κατα την διάρκεια των αυστηρών μέτρων σε γάμους, αντικατέστησαν το παραδοσιακό χαιρέτισμα με το "τσούγκρισμα" ποτηριών με σαμπάνια. 

Να σημειωθεί ότι καθ'ολη τη διάρκεια του "χαιρετίσματος" τόσο το ζευγάρι όσο και οι καλεσμένοι όταν βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο πρέπει να φοράνε μάσκα.

Δείπνο...με μάσκα

Εαν είστε από τους τυχερούς που το δείπνο θα γίνει σε εξωτερικό χώρο τότε τα πιο κάτω δεν ισχύουν.

Αν όμως , η δεξίωση και το δείπνο σας θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε τα πιο κάτω, όπως ίσχυαν και στο παρελθόν:

Καθ'ολη την διάρκεια της παραμονής στην αίθουσα η μάσκα είναι απαραίτητη, εκτός τη στιγμή "που τρώμε ή πίνουμε". 

Για οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση μέσα στο χώρο , η μάσκα είναι απαραίτητη.

Δηλαδή για τα άτομα που μετακινούνται στους εσωτερικούς χώρους, η μάσκα είναι υποχρεωτική. Κατά το διάστημα όπου τα άτομα παραμένουν στον εσωτερικό χώρο, χωρίς να πίνουν ή τρώνε ενεργά, προτρέπονται να χρησιμοποιούν μάσκα για τη δική τους προστασία.

Δώσε του χορού... άφοβα

Μπορεί τα πιο πάνω μέτρα να αλλάξαν τα σχέδια για το ζευγάρι, ωστόσο στο χορό τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο και εφόσον ο χορός θεωρείται όπως την περίπτωση άσκησης, η μάσκα δεν είναι απαραίτητη. Το ζευγάρι και οι καλεσμένοι μπορούν να χορεύουν άφοβα και να διασκεδάζουν στη πίστα χωρίς τη χρήση μάσκας.

Αλλάγματα με μάσκα στα σπίτια

Μια απορία που σίγουρα θα έχετε είναι, εφόσον οι οικίες εξαιρούνται απο τη χρήση μάσκας, τι γίνεται στην περίπτωση του παραδοσιακού εθίμου "αλλάγματος" νύφης και γαμπρού.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλά, η χρήση μάσκας δεν είναι απαραίτητη σε οικίες αλλά ισχύει μονο για τα άτομα που διαμένουν σε αυτά. Σε περίπτωση εκδήλωσης στο σπίτι όπως θεωρείται και το έθιμο των "αλλαγμάτων", τότε η χρήση είναι υποχρεωτική για τη προστασία όλων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά είναι τα πρώτα μέτρα που επηρεάζουν τους γάμους, μετά την απόφαση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ενώ δεν αποκλείεται αν τα κρούσματα αυξηθούν και η επιδημιολογική κατάσταση χειροτερέψει να υπάρξουν και αυστηρότερα μέτρα.

Πηγή: www.tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


2690