Έδειξε τη λάθος πτώση η νεκροτομή στον άτυχο ΣΥΟΠ - Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

02.07.2022



Πολύωρη ήταν η νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σωρό του άτυχου 27χρονου καταδρομέα, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά την πτώση του στη θάλασσα, στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης της Εθνικής Φρουράς.

Τη νεκροτομή διενήργησαν η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου και σύμφωνα με την Αστυνομία, ο θάνατος του 27χρονου επήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκεφαλικό οίδημα, εγκολεασμός, υποσκληρίδιο αιμάτωμα νωτιαίου μυελού) συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης, λόγω της αναφερόμενης πτώσης του εξ ύψους. 

Η νεκροτομή στην ουσία επιβεβαιώνει τις πρώτες ενδείξεις από την έρευνα, που δείχνουν ότι ο 27χρονος καταδρομέας προσέκρουσε στη θάλασσα με λάθος τρόπο, ενώ διερευνάται κατά πόσο το ελικόπτερο βρισκόταν στο προκαθορισμένο ύψος. 

Οι έρευνες του Υπουργείου Άμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ καθοριστικής σημασίας κρίνεται το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει, αφού η άσκηση βιντεοσκοπείτο. Σημειώνεται πως ο 27χρονος θεωρείτο έμπειρος, αφού βρισκόταν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς τα τελευταία έξι χρόνια και συμμετείχε σε άλλες παρόμοιες ασκήσεις. 

Παρά τη μάχη που έδωσε για τη ζωή ο 27χρονος δεν κατάφερε να επανέλθει, με την οικογένειά του να αποφασίζει όπως δωριστούν τα όργανά του. Στην Κύπρο έφτασε τα ξημερώματα Σαββάτου, ειδική ομάδα, από την Ελλάδα, η οποία αξιολόγησε τα όργανα του Παναγιώτη Γιαννιού, τα οποία θα δοθούν για μεταμοσχεύσεις, μετά την απόφαση της οικογένειας.

Οι δύο νεφροί του Παναγιώτη θα παραμείνουν στην Κύπρο, για να δοθούν σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη, ενώ όσον αφορά στο ήπαρ, την καρδία και τους πνεύμονες, θα μεταφερθούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαϊκό και το Ωνάσειο.

Ο άτυχος Παναγιώτης θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 5:00 το απόγευμα. Η κηδεία του 27χρονου ΣΥΟΠ θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη.

Μάλιστα, παράκληση της οικογένειας είναι όσοι παρευρεθούν στην Εξόδιο Ακολουθία να φορούν λευκή ενδυμασία.

Αυτή ήταν η τρίτη τραγωδία μέσα σε ένα χρόνο, που σημειώνεται στην Εθνική Φρουρά, καθώς στις 12 Μάϊου, η 27χρονη νεαρή ΣΥΟΠ, ΝάταλΥ Νεοφύτου, έχασε τη ζωή της μετά από τροχαίο ατύχημα, εν ώρα υπηρεσίας.

Επίσης, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο 33χρονος Λοχαγός, Ξάνθος Κυριάκου, άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από άσκηση, όταν στην προσπάθειά του να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα, το σχοινί που χρησιμοποιούσε, αποκόπηκε, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, βάθους πενήντα μέτρων και να τραυματιστεί θανάσιμα.

reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1812