Φρίκη στο Δασάκι της Άχνας - Σκότωσαν και κρέμασαν πάνω σε μπασκέτα αλεπού (φωτο)

30.05.2022Μπροστά σε ένα φρικιαστικό περιστατικό βρέθηκε πολίτης, ο οποίος εντόπισε νεκρή αλεπού τοποθετημένη σε μπασκέτα καλαθόσφαιρας, στο Δασάκι της Άχνας. Το περιστατικό γνωστοποίησε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο μέσω ανακοίνωσης το καταδικάζει, ενώ αναφέρει πως η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη, αποτρόπαια, και μακάβρια πράξη κάποιων συμπολιτών μας, οι οποίοι αφού πιθανώς σκότωσαν αλεπού στη συνέχεια την κρέμασαν σε μπασκέτα καλαθόσφαιρας. Πολίτης σε κατάσταση σοκ ήρθε σε επικοινωνία και ενημέρωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για το εν λόγω τραγικό γεγονός. Το Κόμμα άμεσα ανέλαβε περαιτέρω τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής η οποία πλέον ευρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει το Κόμμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η αλεπού βρισκόταν κρεμασμένη από το Σάββατο έξω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Δασάκι Άχνας (περιοχή Βρετανικών Βάσεων) και στον ιδιόκτητο χώρο της εκκλησίας που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλεπού είχε ίσως ‘δολοφονηθεί΄ και στη συνέχεια την μετέφεραν και την τοποθέτησαν σε κοινή θέα επάνω σε μπασκέτα καλαθόσφαιρας».

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία των Βάσεων σε συνεργασία με την Επαρχιακή Επιτροπή Ευημερίας των Ζώων κατόρθωσαν να κατεβάσουν την αλεπού, την Κυριακή πρωί, και στη συνέχεια την παρέλαβαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίας.

«Το νεκρό σώμα της αλεπούς ευρίσκεται στη Λευκωσία στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες όπου θα γίνει νεκροψία για να διαφανεί με ποιον τρόπο έχει ίσως δολοφονηθεί. Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια από την Αστυνομία των Βάσεων για εντοπισμό του/των ατόμου/ων που προέβησαν σε αυτή την άνομη και ανατριχιαστική πράξη. Ευχόμαστε ότι τελικά θα βρεθούν οι ένοχοι και θα τιμωρηθούν αναλόγως. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η ανοχή σε τέτοιες βάρβαρες πράξεις ενάντια στα αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα. Τέλος, ας αναλογιστούμε ως Ευρωπαίοι πολίτες αν τέτοιες πράξεις περιποιούν τιμή στη χώρα και στον πολιτισμό μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

reporter.com.cyΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΜενεγάκη: Αυτό είναι το κόλπο της για να μυρίζουν τα ρούχα στα συρτάρια της ντουλάπας της υπέροχα!

Ιωάννα Τούνη: Στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της με το πιο σέξι βραδινό σύνολο! Διάβασε περισσότερα

Δέσποινα Βανδή: Όλοι είδαν τα κοντά της μαλλιά και σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε την hot λεπτομέρεια στα νύχια της Διάβασε περισσότερα

Ελένη Μενεγάκη: Το παντελόνι της είναι #1 τάση σε Ελλάδα και εξωτερικό - Φοριέται από το πρωί ως το βράδυ Διάβασε περισσότερα
667