Φρίκη στο Δασάκι της Άχνας - Σκότωσαν και κρέμασαν πάνω σε μπασκέτα αλεπού (φωτο)

30.05.2022



Μπροστά σε ένα φρικιαστικό περιστατικό βρέθηκε πολίτης, ο οποίος εντόπισε νεκρή αλεπού τοποθετημένη σε μπασκέτα καλαθόσφαιρας, στο Δασάκι της Άχνας. Το περιστατικό γνωστοποίησε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο μέσω ανακοίνωσης το καταδικάζει, ενώ αναφέρει πως η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη, αποτρόπαια, και μακάβρια πράξη κάποιων συμπολιτών μας, οι οποίοι αφού πιθανώς σκότωσαν αλεπού στη συνέχεια την κρέμασαν σε μπασκέτα καλαθόσφαιρας. Πολίτης σε κατάσταση σοκ ήρθε σε επικοινωνία και ενημέρωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για το εν λόγω τραγικό γεγονός. Το Κόμμα άμεσα ανέλαβε περαιτέρω τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής η οποία πλέον ευρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει το Κόμμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η αλεπού βρισκόταν κρεμασμένη από το Σάββατο έξω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Δασάκι Άχνας (περιοχή Βρετανικών Βάσεων) και στον ιδιόκτητο χώρο της εκκλησίας που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλεπού είχε ίσως ‘δολοφονηθεί΄ και στη συνέχεια την μετέφεραν και την τοποθέτησαν σε κοινή θέα επάνω σε μπασκέτα καλαθόσφαιρας».

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία των Βάσεων σε συνεργασία με την Επαρχιακή Επιτροπή Ευημερίας των Ζώων κατόρθωσαν να κατεβάσουν την αλεπού, την Κυριακή πρωί, και στη συνέχεια την παρέλαβαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίας.

«Το νεκρό σώμα της αλεπούς ευρίσκεται στη Λευκωσία στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες όπου θα γίνει νεκροψία για να διαφανεί με ποιον τρόπο έχει ίσως δολοφονηθεί. Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια από την Αστυνομία των Βάσεων για εντοπισμό του/των ατόμου/ων που προέβησαν σε αυτή την άνομη και ανατριχιαστική πράξη. Ευχόμαστε ότι τελικά θα βρεθούν οι ένοχοι και θα τιμωρηθούν αναλόγως. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η ανοχή σε τέτοιες βάρβαρες πράξεις ενάντια στα αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα. Τέλος, ας αναλογιστούμε ως Ευρωπαίοι πολίτες αν τέτοιες πράξεις περιποιούν τιμή στη χώρα και στον πολιτισμό μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


902