Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων! Όσα αποφάσισαν

24.05.2022Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να υπάρχει προετοιμασία αλλά και να γίνει καταρτισμός του πλάνου διαχείρισης και δράσης έναντι των περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από ιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας αλλά και των φαρμακευτικών υπηρεσιών, ενώ ζητήθηκε πλάνο από κάθε υπηρεσία με σκοπό να ετοιμαστούν πρωτόκολλα διαχείρισης περιστατικών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείο Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επανέλθουν την προσεχή Πέμπτη με περαιτέρω εισηγήσεις για τον καταρτισμό διαδικασιών.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, κατά τη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα εργαστηριακών αναλύσεων που θα γίνονται στην Κύπρο, κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα να γίνοται εδώ ή να αποστέλλονται στο εξωτερικό, ενώ σημείωσε πως συζητήθηκε ο τρόπος νοσηλείας αυτών των περιστατικών.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Τρίτης η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως σε δυο εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την ευλογιά των πιθήκων. 

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή είναι πρώιμο να γίνει εκτίμηση για την πορεία της λοίμωξης. Είπε ότι οι αρμόδιες αρχές θα έχουν μελετήσει καλύτερα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη συμπεριφορά του ιού.

«Είμαστε σε διαβούλευση με το εργαστήριο αναφοράς του ΟΚΥπΥ στο Γενικό Νοσοκομείο. Σήμερα θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Γίνονται σκέψεις, όμως από εκεί και πέρα πρέπει να ολοκληρωθούν οι συσκέψεις αλλά και να υπάρχουν και οι σχετικές εγκρίσεις από την πολιτική ηγεσία.

www.tothemaonline.comΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΜενεγάκη: Αυτό είναι το κόλπο της για να μυρίζουν τα ρούχα στα συρτάρια της ντουλάπας της υπέροχα!

Ιωάννα Τούνη: Στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της με το πιο σέξι βραδινό σύνολο! Διάβασε περισσότερα

Δέσποινα Βανδή: Όλοι είδαν τα κοντά της μαλλιά και σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε την hot λεπτομέρεια στα νύχια της Διάβασε περισσότερα

Ελένη Μενεγάκη: Το παντελόνι της είναι #1 τάση σε Ελλάδα και εξωτερικό - Φοριέται από το πρωί ως το βράδυ Διάβασε περισσότερα
1635