Aυτή την ημερομηνία έρχονται νέες χαλαρώσεις στην Κύπρο με το βλέμμα στο Πάσχα

31.03.2022



Προς τα μέσα Απριλίου αναμένονται να τεθούν σε ισχύ οι όποιες νέες χαλαρώσεις αποφασιστούν την επόμενη εβδομάδα αφού το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση των μέτρων διαχείρισης της πανδημίας μέχρι τις 11 Απριλίου 2022. Ως εκ τούτου το ενδεχόμενο νέων χαλαρώσεων θα προκύψει μετά τις 12 Απριλίου, ένα δεκήμερο περίπου πριν από το Πάσχα.

Την ερχόμενη Τριτη 05 Απριλίου 2022 υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδικών όπου θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί θεωρούν ότι μέχρι το Πάσχα η κατάσταση θα βελτιωθεί. Για το λόγο  αυτό προκρίνεται έντονα η άρση της  μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. 

Παράλληλα, θα εξεταστεί η μείωση των τεστ στους ανεμβολίαστους. Δηλαδή θα συζητηθεί η διενέργεια τεστ κάθε 72 ώρες η εβδομαδιαία και όχι κάθε 48 ώρες. Πάντως, στο θέμα της συχνότητας των τεστ τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού υπάρχει ισχυρή άποψη για να γίνονται στοχευμένα τεστ. 

Τι θα γίνει στα σχολεία

Οι ειδικοί προκρίνουν  τη μείωση των τεστ και στα σχολεία. Δηλαδή, τα τεστ στα σχολεία αντί δυο φορές να γινονται μια φορά τη μέρα. 

Μιλώντας στην Offsite On Air ο επιδημιολόγος Δρ Μιχάλης Βωνιάτης  την Τρίτη 29/3 εξέφρασε την άποψη κατάργησης του Safepass στα εμπορικά κέντρα και στα μεγάλα καταστήματα. Ο Δρ Βωνιάτης ανέφερε ακόμα ότι τα τεστ θα μπορούσαν να γίνονται σε μεγάλους χώρους, όπως οι μεγάλες επιχειρήσεις στις οποίες βρίσκονται πολλά άτομα,

Τέλος υπενθυμίζεται οτι σε δηλώσεις του στην Offsite ο Υπουργός Υγείας ανέφερε «ότι θα παρακολουθήσουμε στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και θα αποφασίσουμε τι θα προκύψει. Στο τραπέζι θα έχουμε κάποιες χαλαρώσεις σίγουρα».  Σύμφωνα με τον Υπουργο,οι ειδικοί θα τοποθετηθούν ανάλογα με τον αριθμό των νοσηλειών και όχι των κρουσμάτων.



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1088