Δρ Ζωή Πανά: Ποιες οι αλλαγές σε rapid test μετά την έξαρση κρουσμάτων στην Κύπρο;

29.03.2022



Η κατάσταση δεν είναι για να εφησυχαστούμε τόνισε η Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας και μέλος της επιδημιολογικής επιτροπής, Δρ Ζωή Πανά στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Το ποσοστό θετικότητας λόγω της ανοσίας που έχει πλέον ο πληθυσμός μας ενδεχομένως να μην έχει τόση σημασία για τη στρατηγική και τις αποφάσεις για την καθημερινότητα μας», είπε συγκεκριμένα.  

«Αυτό οφείλετε στην ανοσία που επιτευχθεί μέσω του εμβολιασμού και της τρίτης δόσης όπως επίσης και μέσω της φυσικής νόσησης. Ο συνδυασμός αυτών των δύο έχει κάνει ένα υπέδαφος ανοσοποίησης με το οποίο βλέπουμε ναι μεν πολύ αυξημένο αριθμό θετικότητας αλλά όχι ανάλογη αύξηση στις νοσηλείες», συμπλήρωσε.

Η κυρία Πάνα μίλησε ωστόσο και για τη συζήτηση που γίνεται γύρω από τα rapid test και το κατά πόσο η διενέργεια τους πρέπει να μειωθεί, αναφέροντας πως είναι ζήτημα ισορροπίας.

«Από τη μια αφού διανύουμε μια διαφορετική φάση της πανδημίας, πρέπει να μπούμε στη φάση της προσαρμοστικότητας και στη φάση του ότι πραγματικά ζούμε με τον ιό και προστατευόμαστε με τα όπλα που έχουμε. Σε κρατικό επίπεδο, ίσως το να έχεις οριζόντιο έλεγχο του πληθυσμού σου να μην σου αποφέρει πλέον το ίδιο όφελος με άλλες φάσεις της πανδημίας»

Συνεχίζοντας, η Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, επεσήμανε πως η διαδικασία στόχευσης και προτεραιοποίησης των ατόμων υψηλού κινδύνου και των ατόμων με συμπτωματολογία, είναι κάτι το οποίο προτείνει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων.

«Η διαδικασία αυτή της στόχευσης, δεν μπορεί να γίνει από την μια ημέρα στην άλλη,  ιδιαίτερα σε μια φάση έξαρσης των κρουσμάτων. Πρέπει να γίνει σε ένα πιο μεταβατικό στάδιο όπου θα έχει κοπάσει η έξαρση των κρουσμάτων», σημείωσε.

«Να υπάρξει αυτή η στόχευση αλλά όχι αύριο. Να φτάσουμε σε ένα σημείο που να μην κάνουμε κάθε μέρα test ή τουλάχιστον σε εκείνους που χρειάζεται να γίνεται με self test», πρόσθεσε.

Πηγή: www.tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1094