Eυχάριστα νέα στην Κύπρο: Τέλος οι μάσκες! Οι χαλαρώσεις για τους ανεμβολίαστους

18.03.2022



Προς μια μορφή κανονικότητας οδεύει η Κύπρος, εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου, την επόμενη περίοδο με τους επιδημιολόγους και το Υπουργείο Υγείας να συζητούν χαλαρώσεις που αφορούν την χρήση της μάσκας αλλά και την διενέργεια rapid τεστ.

Μπορεί ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων και του ποσοστού θετικότητας να φέρνει ανησυχίες, ωστόσο η σταθεροποίηση που υπάρχει στις νοσηλείες κάνει τους ειδικούς να σκέφτονται τα επόμενα βήματα για χαλαρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην ατζέντα των επιδημιολόγων είναι η κατάργηση της προστατευτικής μάσκας, για τους εξωτερικούς χώρους αρχικά, κάτι που θα συζητηθεί στην επόμενη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα εξετάζουν και την μείωση των rapid στους ανεμβολίαστους πολίτες, να μειωθούν δηλαδή οι 2 μέρες σε τρεις.

Όπως δήλωσε και το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Μαρία Κολιού, αυτό που σκέφτονται είναι να τα λιγοστέψουν, για παράδειγμα, στα σχολεία που κάνουν 2 φορές την εβδομάδα rapid test να γίνονται 1.
«Αν αυξηθούν τα κρούσματα, θα αυξηθούν και οι νοσηλείες κατά συνέπεια, και είναι αυτό που μας πιέζει για λήψη μέτρων», δήλωσε.

Για την κατάσταση των rapid test σε άλλες χώρες απάντησε: «Στο εξωτερικό υπάρχουν χώρες που σταμάτησαν να κάνουν rapid test. Το εφαρμόζουν μόνο σε συμπτωματικούς, κάτι που μπορεί να γίνει και στην Κύπρο σε κάποια φάση έτσι ώστε να εστιάσουν μόνο σε εκείνους που θα χρειάζονται νοσηλεία.»

Όσα αναφέραμε πιο πάνω θα εξεταστούν και θα κριθούν ανάλογα με τους επιδημιολογικούς δείκτες των επόμενων ημερών για να μπορούν οι επιδημιολόγοι να τα προτείνουν στον Υπουργό Υγείας και αυτός με την σειρά του να παρουσιάσει στο Υπουργικό τις εισηγήσεις για τελική έγκριση.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη 17 Μαρτίου, εντοπίστηκαν 3.951 νέα περιστατικά (ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των εξετάσεων 4,1%), ενώ 113 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, εκ’ των οποίων οι 22 σε σοβαρή κατάσταση (ΜΕΘ: 0 εκτός αναπνευστήρα/8 διασωληνωμένοι, ΜΑΦ: 14)

Πηγή: www.tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




3738