Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα πάρουν πράσινο φως αύριο για την Κύπρο!

15.03.2022



Αν και τα κρούσματα παρουσιάζουν σημαντική αύξηση τις τελευταίες μέρες, οι νοσηλείες δεν παρουσιάζουν αύξηση και το στοιχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία της πανδημίας στην Κύπρο. 

Έτσι η επιδημιολογική ομάδα προχώρησε σε εισηγήσεις για περαιτέρω χαλαρώσεις οι οποίες θα εξεταστούν αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να εγκριθούν. 

Πιο συγκεκριμένα:

- Εφαρμογή το test to stay και σε νηπιαγωγεία, προδημοτική και ειδικά σχολεία. Η ημερομηνία έναρξης του μέτρου αυτού θα ανακοινωθεί αύριο. Θα υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με τα δημοτικά, γυμνασια και λύκεια. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά προδημοτικής, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων, θα πρέπει να κάνουν τεστ στα ειδικά σημεία την 3η, 5η και 7η μέρα από την επαφή με κρούσμα. Την 2η, 4η και 6η μέρα θα πρέπει να κάνουν sefl test τα οποία θα παραχωρηθούν από τους γονείς. 

- Επιπλέον το Υπουργικό αναμένεται να επικυρώσει την εισήγηση για άρση απαγόρευσης διανυκτέρευσης ενοίκων σε γηροκομεία και κλειστές δομές. 

- Παράλληλα αρχίζουν ξανά και οι σχολικές εκδρομές νοουμένου ότι τηρούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. 

Νέες χαλαρώσεις από βδομάδας

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα συζητηθούν πιθανότητα να προχωρήσουν περαιτέρω χαλαρώσεις και για τον γενικό πληθυσμό. Στόχος είναι να προφυλαχθούν οι ομάδες που έχουν περισσότερο κίνδυνο από τον ιό, αλλά ταυτόχρονα να δωθούν αρκετές πλέον χαλαρώσεις στους πολίτες.  

4η δόση στις ευάλωτες ομάδες - 3η δοση στους άνω των 12

Το Υπουργικό Συμβούλιο αύριο θα επικυρώσει και τις 2 συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για 4η δόση σε συγκεκριμένες ομάδες και 3η δόση σε άτομα άνω των 12 ετών. Πιο κάτω αναλυτικά οι δύο συστάσεις:

1η Σύσταση:

Την χορήγηση ενισχυτικής/3ης δόσης εμβολίου, σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω με εμβόλια τεχνολογίας MRNA νοούμενου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των έξι (6) μηνών από τη λήψη της 2ης δόσης. Νοείται ότι η ισχύς του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού (SafePass) δεν επηρεάζεται σε περίπτωση μη λήψης ενισχυτικής δόσης.

2η Σύσταση:

Την χορήγηση ενισχυτικής/4ης δόσης εμβολίου:

1.  Σε άτομα άνω των 70 ετών, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε (5) μηνών από την λήψη της ενισχυτικής/3ης δόσης.

2.  Σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε (5) μηνών από τη λήψη της ενισχυτικής/3ης δόσης:

  • Σε ένοικους και εργαζόμενους στεγών ευγηρίας και άλλων κλειστών δομών,
  • Σε επαγγελματίες υγείας,
  • Σε ανοσοκατασταλμένα άτομα (βλ. λίστα πιο κάτω).
  • Σε ενεργό θεραπεία για συμπαγείς όγκους και αιματολογικές κακοήθειες
  • Με ιστορικό μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων που παίρνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία
  • Με ιστορικό μεταμόσχευσης αρχέγονων αιμοποιητικών οργάνων που παίρνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία
  • Άτομα με κληρονομική ανοσοανεπάρκεια
  • Άτομα με HIV Λοίμωξη/AIDS
  • Άτομα σε ανοσοκατασταλτική θεραπεία περιλαμβανομένων βιολογικών παραγόντων
  • Όσον αφορά στη λήψη κορτιζόνη αφορά σε άτομα που έλαβαν ή λαμβάνουν συνολική δόση ›10 mg πρεδνιζόνης/μέρα (=8 mg μεθυλπρεγνιζολόνης) για ένα (1) μήνα το τελευταίο εξάμηνο.
  • Με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση.

Νοείται ότι η ισχύς του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού (SafePass) δεν επηρεάζεται σε περίπτωση μη λήψης ενισχυτικής/4ης δόσης.

Πηγή: www.offsite.com.cy/



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1940