Ποινή φυλάκισης στον 28χρονο για τον θάνατο του δεκάχρονου Ανδρέα

10.01.2022



Ποινή φυλάκισης, για τη θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη στις 14 Μαρτίου του 2017, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 10χρονου Ανδρέα Παναγιώτου, επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, στον 28χρονο (σ.σ τότε 24χρονο) οδηγό του εμπλεκόμενου οχήματος.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από εκδίκαση της υπόθεσης και αφού, με βάση το μαρτυρικό υλικό που παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 28χρονο για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, καθώς και για το αδίκημα της οδήγησης οχήματος με υπερβολική ταχύτητα, επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης διάρκειας δύο χρόνων, καθώς και στέρηση της άδειας οδήγησής του για περίοδο δυόμιση χρόνων.

Ο θάνατος του 10χρονου αγοριού είχε προκαλέσει συγκλονισμό ανά το παγκύπριο, καθώς ο μικρός Ανδρέας έσβησε στην άσφαλτο  10 μόλις μέτρα από το σπίτι του, στην οδό Κωστή Παλαμά στη Μέσα Γειτονιά Λεμεσού.

Ο άτυχος Aνδρέας βρισκόταν μαζί με ακόμη ένα παιδάκι στο πεζοδρόμιο και ο 10χρονος επιχείρησε να διασταυρώσει για να μεταβεί απέναντι όπου βρίσκεται το σπίτι του. Ωστόσο μόλις εισήλθε στο δρόμο, ο 28χρονος παρέσυρε τον 10χρονο, με αποτέλεσμα το παιδί να εκτιναχθεί στην άσφαλτο.

Αμέσως, σε κατάσταση σοκ ο 28χρονος εγκατέλειψε τη σκηνή και μετέβη στο σπίτι του το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή, ενημέρωσε τη μητέρα του και ακολούθως επέστρεψε πίσω στη σκηνή μαζί της. Οδηγός δεύτερου οχήματος, ο οποίος ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, πρόλαβε την υστάτη να φρενάρει όταν είδε το 10χρονο αγοράκι αιμόφυρτο στην άσφαλτο.

Ο 10χρονος Ανδρέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να τον κρατήσουν τη ζωή, 30 λεπτά μετά το μοιραίο άφησε την τελευταία του πνοή.

reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




1158