Κύπρος: Φτάνουμε στα όρια της κόκκινης γραμμής - Πιθανόν κέρφιου αν η κατάσταση προχωρήσει

09.01.2022



Ένα βήμα πριν την απόφαση για λήψη αυστηρότερων μέτρων φαίνεται να είναι το Υπουργείο Υγείας σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς των τελευταίων ημερών. 

Βασική παράμετρος για τις αποφάσεις είναι ο αριθμός νοσηλειών, ο οποίος όλο και αυξάνεται, ενώ αναμένεται να διαφανεί με κάθε λεπτομέρεια εάν πρόκειται για νοσηλείες με τη μετάλλαξη Όμικρον και το διάστημα που χρειάζονται οι ασθενείς να νοσηλεύονται. Ανησυχία προκαλούν και οι χθεσινές ανακοινώσεις για τα νέα περιστατικά κορωνοϊού που άγγιξαν τα 3,959 με ακόμη τέσσερις συνάνθρωποί μας να φεύγουν νικημένοι από τον ιό. 

Πάντως ο αριθμός νοσηλειών φαίνεται να αυξάνεται σταδιακά καθώς σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις νοσηλεύονται 244 ασθενείς, με τους 83 εξ αυτών να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Από τους 83 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 26 είναι διασωληνωμένοι, οι 7 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 50 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Οι επόμενες δύο ημέρες κρίνονται ως κρίσιμες για το ενδεχόμενο νέων αποφάσεων καθώς θα ξεκαθαρίσει καλύτερα το τοπίο για τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής που θα συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας για να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους την ερχόμενη Τρίτη. 

Όπως πληροφορούμαστε σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η αυστηροποίηση των μέτρων, ένα από αυτά δεν αποκλείεται να είναι και το κέρφιου για κάποιες ώρες, καθώς δεν έχουν απομείνει και περιθώρια για τη λήψη άλλων μέτρων. Επιπρόσθετα εξετάζεται κατά πόσο μπορεί να μειωθεί ο χρόνος καραντίνας στον γενικό πληθυσμό, όπως δηλαδή έχει εφαρμοστεί και με τους λειτουργούς υγείας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα σε δηλώσεις του ο Υπ. Υγείας είχε αναφέρει: "Συμφωνήσαμε να το εξετάσουμε την Τρίτη, αφού δώσαμε ένα μικρό χρονικό διάστημα να δουλέψει το ιατρικό προσωπικό. Εάν τα αποτελέσματα είναι καλά για το ιατρικό προσωπικό τότε θα το εξετάσουμε για το γενικό πληθυσμό".

Ένα μεγάλο τεστ ωστόσο θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων άυριο Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, τόσο για τον τρόπο που θα λειτουργούν τα σχολεία, καθώς αρκετοί εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι κρούσματα και επαφές, αλλά και κατά πόσο θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα. 
Πηγή: tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


2209