Οι λεπτομέρειες για τον 28χρονο Κύπριο που πέθανε χθες από κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

29.11.2021



Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών καθώς και η μετάλλαξη «Όμικρον» έθεσαν εκ νέου σε συναγερμό το Υπουργείο Υγείας, που ψάχνει λύσεις για αναχαίτηση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Τα μέτρα που λήφθηκαν ήδη, πιστεύεται από πλευράς επιστημόνων ότι θα βοηθήσουν, ωστόσο δεν αποκλείεται να εξεταστούν και άλλα μέτρα τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, τα δημόσια νοσηλευτήρια και πάλι άρχισαν να δέχονται πίεση με τις εισαγωγές να αυξάνονται, γεγονός που θορύβησε τους αρμόδιους και τον ΟΚΥπΥ να ψάχνει και πάλι λύσεις.

Όπως αναφέρει μιλώντας στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου «υπάρχει αύξηση, ωστόσο η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη τη δεδομένη στιγμή. Ανοίγουμε κλίνες και παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση ώστε να κάνουμε κινήσεις εκεί και όπου πρέπει».

Ερωτηθείς εάν αποστέλλονται ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ο κ.Χαριλάου επισήμανε ότι αυτό γίνεται και ήδη 15 περίπου ασθενείς μεταφέρθηκαν στον ιδιωτικό τομέα σε Εντατικές, σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων .

Υπενθυμίζεται ότι χθες σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας άλλοι δύο συνάνθρωποί μας υπέκυψαν με τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο covid-19.

Τόσο ο 61χρονος, όσο και ο 28χρονος που έχασαν τη μάχη, νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 28χρονος που «έσβησε» ήταν ανεμβολίαστος και είχε υποκείμενο νόσημα.

Πηγή: cyprustimes.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


2687