Έρχεται χάπι που καταπολεμά τον κορωνοϊό; Η απάντηση του Δρ. Καραγιάννη και η ανησυχία του

28.09.2021



Το χάπι που βρίσκεται υπό διεργασίες από την Pfizer για καταπολέμηση του κορωνοϊού σχολίασε ο Δρ. Καραγιάννης. Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ανέλυσε εν συντομία όλα όσα γνωρίζουμε για το συγκεκριμένο χάπι, το οποίο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

«Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν το συγκεκριμένο χάπι είναι αντιικό, εικάζω ότι είναι γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να προστατευτεί κάποιος εκτός αν του χορηγηθούν αντισώματα προληπτικά», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε

«Αυτές οι μονοθεραπείες με ανησυχούν διότι όταν έχεις να κάνεις με έναν ιό που μεταλλάσσεται μπορεί να προκληθεί αντίσταση. Αυτό το έχουμε δει στην περίπτωση του HIV και της ηπατίτιδας στα αρχικά στάδια όπου χρησιμοποιείτο ένα φάρμακο και η ανάπτυξη αντίστασης ήταν ραγδαία. Γι’ αυτό και την σήμερον ημέρα χρησιμοποιούμε κοκτέιλ από φάρμακα που κτυπούν τον ιό σε διάφορα σημεία και δεν μπορεί ν’ αναπτύξει αντίδραση σε όλα ταυτόχρονα. Χρησιμοποιώντας κάτι προληπτικά μπορεί να μας καταστρέψει αυτό το φάρμακο σαν όπλο γι’ αυτούς που νοσούν βαριά».

tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


873