Δρ Καραγιάννης: Δεν φεύγει ούτε το 2022 το safe pass – «Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν το πρόβλημα τον χειμώνα»

05.09.2021



Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Δρ. Καραγιάννης, ανέφερε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι αρκετά καλή, σημειώνοντας ωστόσο πως χθες (Σάββατο 04/09), υπήρξε μια πολύ μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Σχολιάζοντας την εμβολιαστική κάλυψη, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, επισήμανε ότι στις ηλικίες άνω των 40 ετών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, κάτι που δεν ισχύει τόσο για τις πιο νεαρές ηλικιακές ομάδες. Σε ό,τι αφορά το μέτρο του safe pass, ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε πως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει, όχι μόνο μέχρι το τέλος του 2021, αλλά και το 2022, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Σίγουρα όλος κόσμος προτιμά το μέτρο του safe pass παρά το lockdown. Πρέπει να παραμείνει στη ζωή μας για να ξέρουμε ότι όπου πάμε θα είμαστε ασφαλείς». Παράλληλα με τα πιο πάνω, ο Δρ. Καραγιάννης, εξέφρασε μια μικρή ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων, κυρίως για τα δημοτικά, που μέχρι στιγμής δεν μπορούν να εμβολιαστούν οι μαθητές αυτών των ηλικιών.

Για το θέμα των αρνητών του εμβολίου, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας απάντησε: «Αυτοί θα έχουν πρόβλημα τον χειμώνα», θέλοντας να τονίσει πως θα είναι δύσκολος για όσους δεν εμβολιάστηκαν και δεν έχουν σκοπό να εμβολιαστούν.

Τέλος σε ό,τι αφορά την νέα μετάλλαξη του ιού, την «Mu», όπως επισήμανε, δεν έχουν γίνει ακόμη μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το νέο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό από την Ινδική μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ».

tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




807