Ο οκτάχρονος Μαρίνος που συγκλόνισε το παγκύπριο, στέκεται ξανά στο ίδιο σημείο (εικόνες)

03.09.2021



Ήταν η φωτογραφία που συγκλόνισε το παγκύπριο και δημοσιοποιήθηκε από διεθνή Μέσα... Η φωτογραφία που αποτύπωνε τον πύρινο όλεθρο και την απόλυτη καταστροφή μπροστά στα μάτια ενός πιτσιρικά... Ήταν 3 Ιουλίου, όταν οι πύρινες γλώσσες περικύκλωσαν το χωριό Ορά και έκαναν στάχτη και αποκαΐδια δεκάδες σπίτια... Ανάμεσα στους κάτοικους και ο οκτάχρονος Μαρίνος Ερωτοκρίτου, ο οποίος δεν μπορούσε πλέον να τρέξει στους δρόμους και να παίξει όπως, άλλοτε, συνήθιζε... Απλά κρατούσε το κεφάλι του σε ένα μπαλκόνι και απέναντί του η πύρινη λαίλαπα έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της...

Δυο μήνες αργότερα ο μικρός Μαρίνος, στέκεται ξανά στο ίδιο σημείο και ελπίζει χαμογελώντας... Με το καινούργιο πράσινό του ποδηλατάκι διασχίζει τα δρομάκια της Οράς και μας οδηγεί στο συγκεκριμένο μπαλκόνι που τραβήχτηκε και η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. 

Μιλώντας στον REPORTER, o οκτάχρονος Μαρίνος αναφέρει ότι «μετά από δυο μήνες αισθάνομαι πολύ καλύτερα γιατί υπάρχει λίγο πράσινο στο χωριό μου. Δεν είναι όλα μαύρα και το χώμα δεν είναι μαύρο… Ξεκίνησαν να πρασινίζουν όλα... Επίσης, θυμώνω όταν βλέπω κάποιον να βάζει φωτιά, δεν θέλουμε άλλες…». 

Ο Μαρίνος Ερωτοκρίτου, γύρισε  για λίγο πίσω τον χρόνο και θυμήθηκε πριν δυο μήνες αυτό που αντίκρισε, τα συναισθήματα που τον γέμισαν, αλλά και τη φωτογραφία που αποτύπωνε την απόλυτη τραγωδία. «Δεν κατάλαβα ότι με έβγαλαν φωτογραφία εκείνη την ώρα και το κατάλαβα μετά που πήγα σπίτι… Ήμουν πολλά λυπημένος που έβλεπα τις φωτιές όμως… Φοβήθηκα πολύ που έβλεπα τις φλόγες… Έβλεπα το χωριό μου να κρούζει και δεν εμπορούσα να το σώσω και μου έρκετουν να κλαίω…». 
Όταν ρωτήσαμε τον μικρό Μαρίνο τι ευχή θα ήθελε να κάνει μετά από αυτά που έζησε, ο ίδιος χαμογέλασε και με απόλυτη σιγουριά μας είπε ότι, «για το χωριό μου θα ευχόμουν μονάχα να πρασινίσει όσο πιο σύντομα γίνεται και να μην ξανά έχει φωτιά…». 

Η φωτογραφία που απαθανάτισε τον μικρό στις 3 Ιουλίου… Ο οκτάχρονος Μαρίνος στο ίδιο σημείο δυο μήνες αργότερα...Ανάμεικτα είναι την ίδια ώρα τα συναισθήματα που κυριαρχούν τη μητέρα του οκτάχρονου Μαρίνου, Δήμητρα Ερωτοκρίτου. Μιλώντας στον REPORTER, η κ. Δήμητρα αναφέρεται στην επιθυμία του μικρού Μαρίνου, που θέλει διακαώς να δει ξανά το χωριό που μεγαλώνει πράσινο, όπως ήταν και στο παρελθόν...

«Θέλει να φυτέψουμε κι άλλα δέντρα ο μικρός μου Μαρίνος τώρα, για να πρασινίσουμε το χωριό. Ήμασταν εδώ στο καφενείο μας εκείνη την ημέρα της πυρκαγιάς, είδαμε ότι προχωρούσε η φωτιά και πήγαμε και πιάσαμε τους σκύλους μας και φύγαμε για Αλεθρικό. Δεν περιμέναμε να πάρει τόσες μεγάλες διαστάσεις η φωτιά και να μπει μέσα στο χωριό, δεν το περιμέναμε με τίποτα…». 

Μάλιστα, από τη συγκεκριμένη ημέρα, ο οκτάχρονος Μαρίνος, δεν μπορεί να αντικρίζει φωτιές, αφού ήταν ένα στιγμιότυπο που χαράκτηκε στη μνήμη του και τον σημάδεψε. «Από εκείνη την ημέρα δεν μπορεί να βλέπει φωτιά ο Μαρίνος, φοβήθηκε πολύ που τις είδε», λέει η μητέρα του Μαρίνου. 

Όσο αφορά τη φωτογραφία που συγκλόνισε το παγκύπριο, η ίδια οικογένεια δεν ανέμενε ότι θα πάρει τόσες διαστάσεις και όλοι θα μιλάνε για τον μικρό Μαρίνο. 

«Δεν ξέραμε τίποτα για τη φωτογραφία που τραβήχτηκε… Την επόμενη μέρα μου είπαν, είδες τον μιτσή σου που έγινε γνωστός και τον έδειξαν στα νέα; Έχω ακόμη τρεις γιους και αυτός είναι ο μικρός μου… Χωρίς να το περιμένουμε έγινε viral η φωτογραφία του μικρού Μαρίνου και ο ίδιος ξαφνιάστηκε που έγινε γνωστός μέσα από ένα κλικ».

=Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτογραφία που έγινε viral, τραβήχτηκε από την Άντρεα Αναστασίου, μία freelancer δημοσιογράφο, που εργάζεται στο εξωτερικό και βρισκόταν στο χωριό της, την Ορά, για διακοπές.

Η φωτογραφία της Άντρεας έγινε viral σε χρόνο ρεκόρ τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό. Η ίδια δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και μέσω ανάρτησής της ευχήθηκε η φωτογραφία της να κάνει περισσότερους ανθρώπους να σταματήσουν και να σκεφτούν τι συμβαίνει.

https://www.reporter.com.cy/





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


4176