«Έσπασαν τα νερά εγκυμονούσας σε παγκάκι, ντροπή για την Κύπρο»

25.08.2021



Έντονη είναι η αντίδραση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών για τις καταγγελίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και αφορούν πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο για ένα καλύτερο αύριο. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, «καταγγελίες που αποτελούν ντροπή για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τη μεταχείριση αιτητών ασύλου Συριακής καταγωγής, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες».

Σημειώνει πως, «όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, εγκυμονούσα γυναίκα στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης της πέρασε το βράδυ της Κυριακής καθήμενη σε παγκάκι, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα νερά της την επομένη μέρα και να πρέπει να μεταβεί άρον άρον στο νοσοκομείο για τοκετό, Ταυτόχρονα, δεν επετράπη σε πρόσφυγες να κατέβουν από τις βάρκες και έμειναν μέσα στο καλοκαιριάτικο καμίνι της Κύπρου χωρίς νερό, φαγητό και σκιά, που υποχρέωσαν να παραμείνουν στο σκάφος που τους είχε μεταφέρει παράνομα στην Κύπρο. Μεταξύ αυτών ήταν και τα παιδιά της εγκυμονούσας, ηλικίας ενάμιση και τριών χρόνων, που είχαν πάθει πανικό όταν αποχωρίστηκαν την μητέρα τους αναγκαστικά λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας της».

Επισημαίνει ακόμα ότι «είναι ντροπή οι κυπριακές αρχές να προκαλούν ανθρώπινο πόνο σε τόσο ταλαιπωρημένους ανθρώπους, σαν αυτή της εγκύου που περιμένει από στιγμή σε στιγμή να γεννήσει το παιδί της πάνω σε ένα παγκάκι αντί να της προσφέρουν την απαραίτητη φροντίδα, στην κατάστασή της. Τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν τιμούν κανένα μας. Δεν πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους αντιμετωπίζουμε με εχθρότητα και προκατάληψη. Πρέπει μεν να υπάρξει διαχείριση αυτού του μεγάλου προσφυγικού κύματος στην Κύπρο και να επαναπροωθούνται όσοι άτυποι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα στο άσυλο, αλλά όσο μένουν στην Κύπρο όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται με την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία».

Και συνεχίζει λέγοντας πως, «μακριά από κάθε σύνδρομο ρατσισμού ή ξενοφοβίας, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Ούτε οι οικονομικές, ούτε οι πολιτικές, αλλά ούτε οι κοινωνικές συνθήκες της Κύπρου επιτρέπουν τη φιλοξενία εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων ή την ενσωμάτωση εκατομμυρίων αιτητών ασύλου και μεταναστών. Αυτή η ευθύνη ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά και σε άλλες μεγάλες χώρες της π.χ. Αμερική, Ρωσία και Κίνα, οι οποίες φαίνεται να αρνούνται να την αναλάβουν. Αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, και σίγουρα να παραμείνουμε».

Καταλήγοντας τονίζει ότι «ταυτόχρονα αναπτύσσεται μια επικίνδυνη ξενοφοβική που στρέφεται εναντίον των ανθρώπων και αθωώνει τους πραγματικούς ένοχους και υπεύθυνους αυτού του δράματος. Η Κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα».

reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1447