Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης ομολόγησε την δολοφονία της Καρολάιν και έκανε ένα ανέλπιστο καλό

20.08.2021



Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν είναι ένα απλό φονικό, με νέες αποκαλύψεις να έρχονται στο φως, καθώς η ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έφερε μια σειρά από άλλες δολοφονίες γυναικών, που επίσης σόρασαν το πανελλήνιο. Αποτελεί, όμως, και κορωνίδα σε μια ουσιαστικά συζήτηση περί του θέματος.

Η αυστηροποίηση των ποινών για τα βαριά ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα, όπως είναι η δολοφονία της Καρολάιν, για τα σεξουαλικά εγκλήματα, και τα εγκλήματα κατά των ανηλίκων και έμφυλης βίας, είναι λίγα βήματα πριν γίνουν γράμμα του νόμου, ενώ την ίδια στιγμή βαραίνουν οι πύλες εξόδου των φυλακών για τους βαρυποινίτες και καθυστερούν να ανοίξουν.

Κατά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας πήρε το «πράσινο φως» για να επέλθουν τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και η προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματικότητα και να ενδυναμωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτεία και τη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, με τις τροπολογίες επιδιώκεται η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι των ανηλίκων, πολιτών τρίτων χωρών, θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, trafficking, κ.λπ., ενώ την ίδια στιγμή εναρμονίζονται οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς τα δικαιώματα προστασίας των ανηλίκων και ενηλίκων θυμάτων.

athensmagazine.gr



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


3426