Καταγγελία στην Αστυνομία για τον fake θάνατο 12χρονου - Ψάχνουν ποιος το διέδωσε

19.08.2021



Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται το fake news, με τον υποτιθέμενο θάνατο δωδεκάχρονου, από το εμβόλιο στη Λεμεσό, μετά από καταγγελία που έλαβαν οι Αρχές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η Παιδιατρική Εταιρεία προχώρησε σε καταγγελία για δημοσίευση ψευδών ειδήσεων από πολίτες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αμέσως, οι Αρχές ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης και αξιολογούν τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες, να κληθούν για κατάθεση πρόσωπα που δημοσίευσαν την ψεύτικη είδηση, ενώ γίνεται προσπάθεια εντοπισμού προσώπων που χειρίζονται σελίδες, οι οποίες επίσης δημοσίευσαν την είδηση.

Σε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία «καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σχετικά με τέτοιου είδους αναρτήσεις και να μην διαδίδει ψευδείς ειδήσεις, χωρίς να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση από τις επίσημες αρχές του Κράτους».

Υπενθυμίζεται ότι το fake news εντόπισε η σελίδα Fast Check Cyprus που ασχολείται με την εντοπισμό των ψευδών ειδήσεων. Όπως αναφέρεται, «πρόκειται για ψευδείς και επικίνδυνες δηλώσεις από ψεύτικο προφίλ στο Facebook, που συνεχίζει την παραπληροφόρηση και τον καταιγισμό τρομολαγνείας σχετικά με τα εμβόλια».

reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




797