Άλλη μια τραγωδία… Πέθανε η 37χρονη κόρη, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ η μητέρα της

10.08.2021



Μια ακόμη συγκλονιστική ιστορία, διαδραματίστηκε χθες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λευκωσίας. 37χρονη, η οποία έδινε μάχη από τον κορωνοϊό απεβίωσε και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στην εντατική του ίδιο νοσοκομείου, η μητέρα της.

Μητέρα και κόρη νοσηλεύονταν αρχικά μαζί στο Νοσοκομείο Λεμεσού, αφού προσβλήθηκαν την ίδια περίοδο. Πρώτα επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της 37χρονης, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και διασωληνώθηκε. Ακολούθως επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της μητέρας της η οποία διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού και χθες, λίγο αφότου απεβίωσε η κόρη της μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε στον REPORTER o εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, η 37χρονη είχε διασωληνωθεί αφού έπαθε πνευμονική εμβολή.

Ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ

Άκρως ανησυχητική και οριακή παραμένει, εν τω μεταξύ, η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αφού οι νοσηλείες έχουν ξεπεράσει τα όρια που έχουν τεθεί.

Έπειτα από σύσκεψη χθες το απόγευμα υπό τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας, όπως αναπτυχθούν άλλες δέκα κλίνες από τον ΟΚΥπΥ, στη ΜΕΘ4 που είχε δημιουργηθεί στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, για να μεταφέρονται οι ασθενείς που αποσωληνώνονται.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μπορούν να νοσηλευτούν ταυτόχρονα 65 ασθενείς, τόσο για covid όσο και non covid περιστατικά. Αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί τις τελευταίες δύο ημέρες και είναι γι’ αυτό το λόγο, που αποφασίστηκε η άμεση ανάπτυξη νέων κλινών. Δημιουργήθηκε ακόμη, θάλαμος με 11 κλίνες στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου μεταφέρονται αποχαρακτηρισμένα περιστατικά της covid (διασωληνωμένοι ασθενείς που δεν μεταδίδουν την ασθένεια).

Η κατάσταση είναι οριακή αφού ο ΟΚΥπΥ, λόγω του ότι είναι πλήρεις οι 35 ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, δεν μπορεί να διοχετεύσει εκεί σοβαρά νοσούντες ασθενείς, οι οποίοι δεν πάσχουν από κορωνοϊό. Αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ των κρατικών νοσηλευτηρίων, νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 69 ασθενείς με ή χωρίς κορωνοϊό.  

Τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, θεωρούνται καθοριστικά, αφού εάν δεν σταθεροποιηθούν οι ροές στις ΜΕΘ, τότε είτε θα πρέπει να ληφθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα για να προστατευθεί το σύστημα υγείας, είτε θα γίνουν άλλες ρυθμίσεις για διαμόρφωση νέων χώρων εντατικής στα νοσοκομεία, οι οποίες ωστόσο εμπεριέχουν ρίσκο για την ποιότητα της προσφερόμενης φροντίδας, λόγω του ότι είναι συγκεκριμένο το όριο του εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για τις μονάδες εντατικής.

reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


960