Κύπρος - Κορωνοιός: Αυτά θα είναι τα μέτρα του καλοκαιριού για το τέταρτο κύμα - Όλες οι πληροφορίες

24.06.2021



Σε συνέχεια του προηγούμενου ρεπορτάζ που αφορούσε την κάθοδο της ινδικής μετάλλαξης, το ενδεχόμενο πισωγύρισμα, τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ίσως επέλθουν και την επιδημιολογική εικόνα ToThemaOnline συνέχισε την έρευνά του. 

Πηγές από τους κύκλους της επιστημονικής ομάδας αναφέρουν πως παρά την έξαρση που παρατηρείται και τα 'τσιμπημένα' νούμερα και δείκτες των τελευταίων ημερών δεν πρόκειται να υπάρξει αυστηροποίηση ή επαναφορά των περιοριστικών μέτρων. 

Αυτό πηγάζει κατά κύριο λόγο από το γεγονός, ότι τα κριτήρια για τη λήψη μέτρων δεν είναι αμιγώς επιδημιολογικά και παρά το γεγονός πως διατυμπανίζεται πως το πρώτιστο και κύριο μέλημα αποτελεί η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, δεν πρόκειται να προβεί η Κυβέρνηση 'ελαφρά τη καρδία' σε λήψη μέτρων διαφυλάσσοντας παράλληλα και την οικονομία. 

Εκτιμάται πως οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή αυστηροποίηση -ακόμη και μικρής έκτασης- θα έχει καταστροφικές συνέπεις στο οικονομικό κομμάτι αφού τα σκληρά μέτρα των προηγούμενων 15 μηνών, καθώς και τα συνεχόμενα lockdown και shut down έχουν επιφέρει τεράστιο πλήγμα, τόσο σε συγκεκριμένους ζωτικούς τομείς, όσο και στην ολότητα της οικονομίας της χώρας μας. 

Σημαντικότερο στο παρόν στάδιο θεωρείται η ενίσχυση του καταταλαιπωρημένου τουρισμού. Ήδη από πλευράς του αρμόδιου Υφυπουργείου γίνονται πάρα πολλές ενέργειες και δράσεις με σκοπό την ομαλή επαναλειτουργία του. Η τεράστια προσπάθεια για προσέλκυση Βρετανών και Ρώσων τουριστών -που αποτελούν συνήθως τη μερίδα του λέοντος- μπορεί να μην αποδίδει στο παρόν στάδιο τους αναμενόμενους καρπούς, όμως παράλληλα προωθούνται διάφορες δράσεις σε μακροχρόνιο πλάνο για να αποκολληθεί η χώρας μας μειώνοντας την εξάρτηση από το συγκεκριμένο είδος. 

Η προσπάθεια λοιπόν θα αφορά τον περιορισμό του τέταρτου κύματος -στο βαθμό του δυνατού- αφού γνωρίζουμε από τώρα πως θα υπάρξει αύξηση των περιστατικών -ιδιαίτερα σε νεαρότερες ηλικίες που δεν έχουν θωρακιστεί σωστά- ενώ περαιτέρω ένταση θα δοθεί στις καμπάνιες υπέρ του εμβολιασμού, που έχει μπει 'στον πάγο'.

Έτσι λοιπόν το καλοκαίρι αναμένεται (μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Σεπτεμβρίου) να κινηθεί στο ίδιο μοτίβο χαλαρώσεων -με τη μορφή δηλαδή που έχουν σήμερα τα μέτρα- παρά την προδιαγραφόμενη επιδείνωση. Μέτρα θα ληφθούν αποκλειστικά στην περίπτωση που αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό η πίεση στα νοσηλευτήρια και στην εισροή νοσηλευόμενων με σκοπό την αποτροπή κατάρρευσης του συστήματος υγείας, κάτι που η χώρα μας έχει αποφύγει επιτυχώς καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας.

www.tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


2952