Πέτρος Καραγιάννης: Αποκάλυψε πότε βγάζουμε τις μάσκες "Ανησυχώ για χορούς και σούσμα"

08.06.2021Επικοινωνήσαμε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη με σκοπό να λάβουμε τη νεότερη ενημέρωση για ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί μας. 

Αρχικά ο Δρ Καραγιάννης μας ανέφερε πως τον χαροποιεί η βελτίωση της επιδημιολογικής μας εικόνας, παρ'όλα αυτά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να θεωρήσουμε πως ο 'πόλεμος' έχει τελειώσει και οφείλουμε να συνεχίσουμε να τηρούμε πρωτόκολλα και μέτρα.

Η πορεία εμβολιασμού έχει χτίσει ένα τείχος ανοσίας και αυτός -μαζί με τη χρησιμοποίηση των εξωτερικών χώρων λόγω καιρού αλλά και τα ανοιχτά παράθυρα- είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που τα ημερήσια περιστατικά, παρέα με τον βαθμό θετικότητας έχουν μειωθεί κατακόρυφα 'ξαλαφρώνοντας' και τα νοσηλευτήρια που δέχτηκαν για μεγάλο διάστημα ασύμμετρες πιέσεις. 

Αν και έθεσε σαν ορίζοντα επόμενων χαλαρώσεων την 31η Ιουνίου (μετά φυσικά από τις ήδη εξαγγελθείσες που θα τεθούν σε ισχύ την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Ιουνίου) ο ίδιος ανέφερε πως η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους βρίσκεται πολύ κοντά στο να καταργηθεί. Μετά από ερώτηση μας ως προς το πότε αναμένεται να συμβεί κάτι τέτοιο, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας ανέφερε πως ιδανικά θα έπρεπε η εμβολιαστική κάλυψη να φτάσει το 65%, κάτι που όπως πρόσθεσε αργότερα αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου. 

Εν συνεχεία ρωτήσαμε για την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης αλλά και τη μαζική τέλεση γαμήλιων δεξιώσεων και πάρτυ με τον ίδιο να θεωρεί πως κάτι παρόμοιο (πλην των νυχτερινών κέντρων) είχε συμβεί και κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 'Φέτος έχουμε και το όπλο του εμβολιασμού οπότε θεωρώ πως δε θα υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα'. 

Δήλωσε παρ'όλα αυτά την ανησυχία και τη διστακτικότητα του όσον αφορά το περιβόητο... λίκνισμα (ή σούσμα όπως χαρακτηριστικά είπε) και τους χορούς γενικότερα ενώ ανέφερε πως αρκετά από τα μέτρα που θα υπάρξουν στο πρωτόκολλο επαναλειτουργίας των κέντρων μοιάζουν ιδιαίτερα θετικά. Έκανε λόγο για ειδικά συστήματα κλιματισμού, στα οποία φιλτράρεται ο αέρας ενώ πρόσθεσε πως φυσικά η μουσική θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της βραδινής διασκέδασης. 

https://www.tothemaonline.com/Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς9 fashion girls του νησιού σου δείχνουν πώς να ποζάρεις με cocktail!

10 μυστικά που κάνουν το στιλ της Meghan Markle ξεχωριστό Διάβασε περισσότερα

Μicro Bikinis: 4 Κύπριες fashion girls φοράνε τα hot bikini που δένουν στη μέση Διάβασε περισσότερα

Eurovision-Κύπρος! Έλενα Τσαγκρινού: Απίστευτο δύο άλλες χώρες φοράνε πανομοιότυπο φορέμα μαζί της Διάβασε περισσότερα
1697