Ιδού τα μέτρα για το Πάσχα στην Κύπρο: Αυτές τις μέρες αλλάζει το κέρφιου Πόσοι θα κάτσουμε στο Πασχαλινό τραπέζι

15.04.2021Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας αλλά και το Υπουργείο Υγείας για να «κλειδώσουν» τα μέτρα που θα ισχύουν για το τριήμερο του Πάσχα.

Παρόλο που η επιδημιολογική εικόνα είναι ρευστή, με τα κρούσματα να ανεβαίνουν συνεχώς και τις νοσηλείες να αυξάνονται, ωστόσο φαίνεται πως φέτος το Πάσχα δεν θα μοιάζει με το περσινό, ούτε όμως και σαν αυτό που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, στο τραπέζι των εισηγήσεων, υπάρχει η κατάργηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο (μόνο για την συγκεκριμένη μέρα) για να μπορούν οι πιστοί να παρευρεθούν στην ακολουθία της Αναστάσεως. Σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο των εκκλησιών ενδέχεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε ναού.

Αλλαγές και «δώρα» χαλαρώσεων θα υπάρξουν και την Κυριακή του Πάσχα, όπως όλα δείχνουν. Συγκεκριμένα, αναμένεται αλλαγή στον μέγιστο αριθμό των ατόμων για επισκέψεις σε σπίτια, πιθανόν 10-12 άτομα. Την ίδια μέρα πιθανόν να υπάρξει και μια μικρή διαφοροποίηση στο «κέρφιου», όπως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή η απαγόρευση να ξεκινήσει στις 01:00 τα ξημερώματα.

Τα πιο πάνω μέτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν λήξει το διάταγμα που βρίσκεται τώρα σε ισχύ.

Παρόλο που οι ειδικοί εξετάζουν τα όσα έχουμε αναφέρει, υπάρχει πάντα μια δεύτερη σκέψη, η οποία θα αξιολογηθεί με τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλευόμενων που θα έχουμε τις μέρες που θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τρεις ασθενείς με COVID-19 απεβίωσαν την Τετάρτη (14/04), ενώ διαγνώστηκαν 602 περιστατικά της νόσου (ποσοστό θετικότητας: 1,20%).

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση (14/04), του Υπουργείου Υγείας η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη: Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 74 ασθενείς, οι 68 στον θάλαμο COVID και οι 8 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 71 ασθενείς, οι 30 στον θάλαμο COVID, οι 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και οι 36 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (οι 5 εκτός αναπνευστήρα), στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού 48 ασθενείς, οι 39 στον θάλαμο COVID, οι 8 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 1 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας 14 ασθενείς, οι 11 στον θάλαμο COVID και οι 3 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου 20 ασθενείς, οι 16 στον θάλαμο COVID και οι 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και στο Μακάρειο Νοσοκομείο 5 ασθενείς στον θάλαμο COVID.Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΕλένη Μενεγάκη – Ελπίδα Ιακωβίδου: Φόρεσαν ακριβώς το ίδιο ρούχο! Ποια το αναδεικνύει καλύτερα;

Αγγελική Δαλιάνη: Θα τα χάσετε με την απίστευτη ομοιότητα που έχει με την κόρη της [εικόνα] Διάβασε περισσότερα

Long denim shorts: 3 fashion girls φοράνε την τάση! Διάβασε περισσότερα

Έλενα Θεοδώρου: Ντύθηκε ασορτί με την τεσσάρων μηνών κορούλα της! (Φώτος) Διάβασε περισσότερα
5073