Έρχεται πρόωρο κλείσιμο σχολείων – Δεν απάντησε η επιδημιολογική και το παίρνουν πάνω τους Ιωάννου-Προδρόμου

14.04.2021



Δρομολογούνται πρόωρες αποφάσεις σε σχέση με τα μέτρα του κορωνοϊού στην Κύπρο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στα νοσοκομεία και στις εντατικές. Αποφάσεις που σε πρώτη φάση αναμένεται να επηρεάσουν τα σχολεία και ειδικά ΄τα δημοτικά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα μέτρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του OMEGA  στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσε τόσο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και τους συναδέλφους  του  για την σοβαρότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία αλλά και για τις εκτιμήσεις ότι εντός των επόμενων ημερών αυτή θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας είχε από τη Δευτέρα στείλει ερωτήσεις στην επιδημιολογική ομάδα και ζητούσε γραπτώς τις εισηγήσεις τους τόσο για τα σχολεία όσο και για τα υπόλοιπα μέτρα και για το πως προχωρούμε από εδώ και πέρα.

Η επιδημιολογική ομάδα ωστόσο, αν και συζήτησε το όλο θέμα στην τηλεδιάσκεψη που είχε χθες βράδυ δεν απέστειλε οποιεσδήποτε εισηγήσεις  προς το Υπουργείο, γεγονός που βρίσκει σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ενοχλημένο τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Σχολεία - Θα αποφασίσουν οι δύο τους…

Όπως αναφέρουν  οι πληροφορίες, το θέμα των σχολείων είναι το πρώτο στο οποίο αναμένονται μέτρα. Εντός των επόμενων 24ωρων , ο Υπουργός υγείας θα έχει συζήτηση με τον Υπουργό της Παιδείας και στο τραπέζι θα τεθεί και θέμα να κλείσουν από τη Δευτέρα τα δημοτικά στα οποία ο έλεγχος δεν είναι στον βαθμό που είναι με τα τεστ στις υπόλοιπες βαθμίδες.

Πρόβλημα εντοπίζεται και σε γυμνάσια και λύκεια, ωστόσο στις συγκεκριμένες βαθμίδες λόγω των εξετάσεων θεωρείται πολύ πιο δύσκολη η οποιαδήποτε νέα αλλαγή  και απόφαση για κλείσιμο  έστω και μία εβδομάδα πριν από τις προγραμματισμένες διακοπές για το Πάσχα.

Πηγές τόσο από το Υπουργείο Υγείας αναφέρουν όσο και από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρουν πως και οι δύο υπουργοί είναι θετικοί στο να κλείσουν τα δημοτικά μία εβδομάδα πιο νωρίς.

Στον μεν υπουργείο Υγείας λόγω της επιδημιολογικής εικόνας, στο δε υπουργείο της Παιδείας γιατί ο Υπουργός θεωρεί πως παρά να μπουν πολύπλοκα πρωτοκόλλα που θα προκαλέσουν σύγχυση  και αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό, καλύτερα να τύχουν επιλογής πιο «Καθαρές λύσεις».

Εκτάκτως το Υπουργικό

Κατά συνέπεια, δεν αποκλείεται εντός των επόμενων24ωρων, να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία θα ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι εντός της εβδομάδας να ανακοινωθεί το κλείσιμο των δημοτικών  παγκύπρια από τη Δευτέρα και να δοθούν κάποιες μέρες περιθώριο,  μέχρι να ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς και το πως προχωράμε από εδώ και πέρα.

omegalive.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




511