Νέες αποκαλύψεις: Ανοίγει σε δυο φάσεις η εστίαση στην Κύπρο! Τι θα γίνει 1η Μαρτίου και 16 Μαρτίου με το 8998;

20.02.2021Πέρασε" το κρίσιμο τεστ του Φεβρουαρίου η Κύπρος και έτσι από 1η Μαρτίου ανοίγει ο δρόμος για επιπλέον χαλαρώσεις. 

«Θα υπάρξουν χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων μετά τις 28 Φεβρουαρίου. Οι χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων θα γίνονται αργά και σταδιακά, ώστε να διαφυλαχθεί η καλή επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο υπουργός υγείας έδειξε τον δρόμο και από την Δευτέρα αρχίζουν οι εντατικές διαβουλεύσεις ώστε να "κλειδώσουν" τα νέα μέτρα. Όλα θα τεθούν επί τάπητος την Τετάρτη σε νέα σύσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στην συνέχεια μάλιστα στο προεδρικό θα βρεθούν και οι αρχηγοί των κομμάτων τους οποίους θα ενημερώσει η επιδημιολογική ομάδα για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο   Οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις αναμένονται την Πέμπτη μετά από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ευχάριστα τα νέα για τους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης, οι οποίοι μετά από μήνες ανοίγουν ξανά και θα υποδεχθούν τον κόσμο τους. 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - "ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ" 
"Ο τομέας της εστίασης θα επαναλειτουργήσει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη με πλάνο δράσης και πρωτόκολλα ασφαλείας."

Όπως αποκάλυψε έγκυρη πηγή στο ΟΜΕΓΚΑ, η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης θα γίνει σε δύο φάσεις και με πολύ αργούς και σταθερούς ρυθμούς. 1η Μαρτίου θα λειτουργήσουν μόνο τα εστιατόρια και στις 16 Μαρτίου ο γενικότερος χώρος της εστίασης στον  οποίο περιλαμβάνονται οι καφετέριες και τα σνακ μπαρ.

Ωστόσο θα είναι κάτω από πολύ αυστηρά πρωτόκολλα και περιορισμούς. Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με πληροφορίες ότι τουλάχιστον μέχρι και τις 16 του ίδιου μήνα δεν θα επιτρέπεται η μουσική, ενώ προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί ως προς το κατά πόσο θα είναι σε θέση οι αρμόδιες υπηρεσίες να επιτηρήσουν την τήρηση των μέτρων στον γενικότερο χώρο της εστίασης. 
 

ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ
Αρχές Μαρτίου: Επαναλειτουργία μόνο των εστιατορίων 
16 Μαρτίου: Επαναλειτουργία γενικότερου χώρου εστίασης (καφετέριες, σνακ μπαρ) 
Πολύ αυστηρά πρωτόκολλα: Χωρίς μουσική από 1-16 Μαρτίου 
16 Μαρτίου και μετά: Αυστηρά μέτρα 

Αδιευκρίνιστο παραμένει πόσο ακόμα θα παραμείνει το 8998 στις ζωές μας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά οι σκέψεις έλεγαν μέχρι τις 16 Μαρτίου, ωστόσο αυτό δεν θεωρείται βέβαιο, αφού μέλη της επιδημιολογικής ομάδας δεν προκρίνουν περαιτέρω χαλαρώσεις σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις και τις διακινήσεις και θέλουν να διατηρήσουν τα συγκεκριμένα μέτρα αν είναι δυνατό όλο τον  Μάρτιο. 

Πηγή: omegalive.com.cyΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΤα σύνολα που θα σας φτιάξουν την διάθεση εν μέσω καραντίνας με την υπογραφή της Μαρίας Κκούνου

Μπορεί η ζωή μας τον τελευταίο ένα χρόνο να έχει έρθει «τούμπα», ωστόσο κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς σαν γυναίκες για να αλλάξουμε τη διάθεση μας. Διάβασε περισσότερα

Τι θα φορέσεις του Αγίου Βαλεντίνου; Οι celebrities μας δίνουν ιδέες με τα outfit τους Διάβασε περισσότερα

Ήβη Αδάμου: Η πιο τολμηρή αλλαγή που έκανε στα μαλλιά της! Έγινε εντελώς ξανθιά! Διάβασε περισσότερα

5 αντρικά fashion trends του 2021 που όλες μπορούμε να υιοθετήσουμε Διάβασε περισσότερα


1675