Nίκος Αναστασιάδης: Με διάγγελμα εντός της εβδομάδας εξαγγέλλει τα μέτρα

25.01.2021



Το ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει τις εμμονές του, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι όσα αφορούν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) βρίσκονται ενώπιον της ανεξάρτητης Eρευνητικής Eπιτροπής που διερευνά όλες ανεξαίρετα τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και εγκριθεί στα πλαίσια του ΚΕΠ, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Υπενθυμίζουμε ότι η Eρευνητική Eπιτροπή, στην οποία έχουν δοθεί ευρύτατες αρμοδιότητες, συγκροτείται από τέσσερις διακεκριμένες προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους.» Ο ελάχιστος σεβασμός προς την Eρευνητική Eπιτροπή και το έργο της, καθώς και στα πορίσματα, στα οποία θα καταλήξει, απαιτεί την αποφυγή οποιωνδήποτε σχολίων ή ισχυρισμών, προσθέτει.

Ο Κυριάκος Κούσιος σημειώνει πως ο σεβασμός θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερος προς την ανεξάρτητη Eρευνητική Eπιτροπή, αφού η λήψη καταθέσεων λαμβάνει χώρα, με πλήρη διαφάνεια σε ανοιχτές, δημόσιες συνεδρίες. «Συνεπώς, ο ισχυρισμός πως απαιτείται διαφάνεια καταρρίπτεται από το γεγονός αυτό. Σημειώνουμε πως μια τέτοια διαδικασία δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Με κανένα τρόπο δεν υποτιμούμε τα όποια φαινόμενα διαφθοράς παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ΚΕΠ, αλλά αυτά ακριβώς είναι το αντικείμενο διερεύνησης από την Eρευνητική Eπιτροπή.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι με πλήρη διαφάνεια θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους και όπου προκύπτουν.

Έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως τον λαό μας τον απασχολούν τα άμεσα και υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της, και δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι εμμονές ούτε τα οποιαδήποτε κομματικά οφέλη επιχειρούν να αποκομίσουν κάποιες πολιτικές ηγεσίες.

Την κοινή γνώμη δεν την απασχολεί ο λαϊκισμός, αλλά η συνδρομή όλων στην αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που βιώνει η κοινωνία. Για αυτό και όσοι αδιαφορούν και αρνούνται να συνεργαστούν για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, θα τη βρουν αντιμέτωπη.

Δεν παραγνωρίζουμε, επίσης, την ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς διαχρονικά στον τόπο μας, και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε, σε συνεργασία με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, τα όποια αναγκαία μέτρα για πάταξη της διαφθοράς.

Καταλήγοντας γνωστοποιεί πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί με διάγγελμα του προς τον λαό και θα εξαγγείλει τη νέα πολιτική και τα μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς.

Πηγή: cyprustimes.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


535