Κύπρος Κορωνοιός: Τι ανοίγει από την 1η Φεβρουαρίου, ποιοι έφαγαν άκυρο; Όλες οι λεπτομέρειες

22.01.2021



Διανύουμε -με ορατό το κίνδυνο να καταντήσουμε γραφικοί και κλισέ- την κρισιμότερη εβδομάδα από την έναρξη της πανδημίας -μέχρι φυσικά την επόμενη- με την επιδημιολογική ομάδα να εργάζεται πυρετωδώς για να δημιουργήσει τη μαγική φόρμουλα των χαλαρώσεων.

Ο Φεβρουάριος αναμένεται να κυλήσει βασανιστικά αργά αφού κάποια εκ των σκληρότερων μέτρων θα συνεχίσουν να υφίστανται (όπως το κέρφιου, τα sms αλλά και η απαγόρευση συναθροίσεων σε οικίες ή εξωτερικούς χώρους).

Παρ’όλα αυτά προσανατολίζεται το άνοιγμα, τουλάχιστον κατά την πρώτη φάση των χαλαρώσεων (που θα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο) των μικρών καταστημάτων λιανικού εμπορίου αλλά και των κομμωτηρίων, κουρείων και ινστιτούτων αισθητικής.

Τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα θα συνεχίσουν να είναι κλειστά -τουλάχιστον κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο- ενώ οι χώροι εστίασης έχουν ορίζοντα τον Μάρτιο. Το ζήτημα με το άνοιγμα των σχολείων παραμένει δυσεπίλυτος γρίφος αφού μοιάζει να κερδίζει έδαφος η επιστροφή των δημοτικών σχολείων ενώ βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται σε όλα τα σενάρια η φυσική παρουσία των τελειοφοίτων.

Τα χαμόγελα συνεχίζουν να είναι συγκρατημένα και αυτό γιατί μπορεί να έχει παρατηρηθεί συστηματική και γεωμετρική μείωση τόσο των ημερήσιων κρουσμάτων όσο και του βαθμού θετικότητας, όμως η κατάσταση στα νοσηλευτήρια παραμένει πάρα πολύ δύσκολη σε ΜΑΦ και ΜΕΘ.

Στόχος και σκοπός είναι η προσεχτική αποκλιμάκωση των μέτρων που θα συμπίπτει με μείωση νοσηλευομένων και θα δέσει αρμονικά με την αλλαγή του καιρού και την ραγδαία αύξηση στο ποσοστό των εμβολιασθέντων.

Πηγή: tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


2228