Δρ. Καραγιάννης: Τι δήλωσε για παράταση του lockdown - ‘Όλα εξαρτώνται από εμβολιασμό και καιρό’

16.01.2021



Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη με σκοπό να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα της πανδημίας στο νησί μας. Όπως μας ενημέρωσε ο Δρ Καραγιάννης υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τη μείωση των κρουσμάτων το τελευταίο τετραήμερο που όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιφέρει εφησυχασμό αφού οι αριθμοί νοσηλευόμενων συνεχίζουν να είναι υψηλοί.

Για τα σενάρια περί παράτασης του lockdown ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας αρκέστηκε ν’αναφέρει πως εάν η κατάσταση συνεχίσει να κινείται με θετικά βήματα (στον ρυθμό του τριημέρου) δεν διαβλέπει το λόγο για ποιο λόγο να υπάρξει επέκταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

‘Όλα εξαρτώνται από την πορεία του εμβολιασμού’ πρόσθεσε στη συνέχεια κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον καιρό. ‘Ο καλός καιρός είναι σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια, ας ελπίσουμε να μην έρθει καθυστερημένα η βαρυχειμωνιά’ συνέχισε, για να καταλήξει στο τι μέλλει γενέσθαι όντας αινιγματικός για τις χαλαρώσεις. ‘Ακόμη και όταν η κατάσταση το επιτρέψει, όσοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε τηλεργασία καλό θα ήταν να συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο και μετά τις χαλαρώσεις Φεβρουαρίου’ μας ανέφερε, αφού κύριο μέλημα είναι πρωτίστως η επιστροφή των εργαζομένων-επιχειρήσεων στις οποίες απαιτείται η φυσική παρουσία.

Στόχος, ανέφερε καταληκτικά, είναι τα κρούσματα να προσεγγίζουν το 100 (ουτοπικός ο μηδενισμός) αν και κατά τον ίδιο, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να πάμε σε διψήφια νούμερα.

tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


655