Πέτρος Καραγιάννης: "Κάποιοι δεν νοούν να καταλάβουν αφού έχουμε lockdown τα ψώνια τι τα χρειάζονται;"

10.01.2021Πτώση στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων βλέπει ο καθηγητής Μικροβιολογίας κος Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε πως έαν καταφέρουμε να ρίξουμε αυτό τον αριθμό κάτω από 100, τότε ίσως θα μπορούν να αρθούν τα αυστηρά μέτρα σταδιακά αλλά αυτή τη φορά γενναιόδωρα.

Μιλώντας στο Alphanews.Live για την κατάσταση με τα κρούσματα και τις αυξανόμενες νοσηλείες στα νοσοκομεία μας, το μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας υπογράμμισε πως φαίνεται να καταγράφεται μια πτώση στα κρούσματα, η οποία και ευελπιστεί να διατηρηθεί. 

Προειδοποίησε δε ότι αυτή την εβδομάδα, τα νούμερα που θα έχουμε θα "φανερώσουν" την κατάσταση που επικράτησε κατά τη περίοδο των εορτών. 

Πέτρος Καραγιάννης - Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
"Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μας θα εξακολουθήσουν να είναι υψηλές. Διότι ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων που είχαμε πριν τώρα θα "μεταφραστεί" σε εισαγωγές. Μετά ίσως δούμε σταδιακή πτώση."

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι νοσηλευόμενοι ανήλθαν σε 209 με τους 53 να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την επιβολή του lockdown στην χώρα μας ο κος Πέτρος Καραγιάννης δήλωσε πως ήταν κάτι αναγκαίο σε μια προσπάθεια να μην δούμε μια τρίτη έξαρση η οποία θα μπορούσε να μετατραπεί σε τρίτο κύμα, ιδιαίτερα μετά τη περίοδο των εορτών.

Μάλιστα ανέφερε πως εάν κατορθώσουμε να "ρίξουμε" αυτούς τους υψηλούς αριθμούς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, τότε θα μπορούν να αρθούν τα μέτρα σταδιακά αλλά αυτή τη φορά πιο γενναιόδωρα. 

Πέτρος Καραγιάννης - Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
"Και μιλώ εάν καταφέρουμε να τα ρίξουμε κάτω από 100..."

Τέλος σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν χθες στους εμπορικούς δρόμους όλων των πόλεων αλλά και τις χαοτικές εικόνες στην οδό Στασικράτους, ο κος Καραγιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά:

Πέτρος Καραγιάννης - Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
"Το είπαμε ένα εκατομμύριο φορές, κάποιοι δεν νοούν να καταλάβουν ή δεν νοιάζονται για το συνάνθρωπο μας. Αφού έχουμε Lockdown τα ψώνια - εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης - αναρωτιέμαι, τι τα χρειάζονται;"

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.liveΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς5 αντρικά fashion trends του 2021 που όλες μπορούμε να υιοθετήσουμε

Οι τάσεις του αντίθετου φύλου που αξίζει να αντιγράψουμε. Διάβασε περισσότερα

#SkinIcing: Εσύ δοκίμασες το beauty trend που έχει κατακλύσει το TikTok; Διάβασε περισσότερα

5 εντυπωσιακοί τρόποι να συνδυάσεις τα jeans με τα πουλόβερ σου Διάβασε περισσότερα

Indie nails: τι ακριβώς είναι η νέα τάση στα νύχια; Διάβασε περισσότερα
865