Διέρρευσε τώρα! Έρχεται σκληρό lockdown στην Κύπρο για 3 βδομάδες Πότε ξεκινά και τί αλλάζει στη ζωή μας

06.01.2021



Μονόδρομος, όπως όλα δείχνουν, για την κυβέρνηση είναι το ολικό lockdown, ενώ χθες το βράδυ κλείδωσαν και τα σχέδια στήριξης, κατά τη συνάντηση του Προέδρου με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η κακή επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων και η ασφυκτική πίεση που υπάρχει αυτή την περίοδο στα δημόσια νοσηλευτήρια από τον υψηλό αριθμό νοσηλευομένων με κορωνοϊό, οδηγούν την Κυβέρνηση στην επιβολή ενός σκληρού lockdown τριών εβδομάδων.

Όπως μαθαίνουμε, αύριο το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο θα κλειδώσει την επιβολή ενός σκληρού ολικού lockdown τριών εβδομάδων, το οποίο φαίνεται πως θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 10 Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021. Ενώ όπως όλα δείχνουν, οι περιορισμοί θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το πρώτο lockdown που είχε εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ανοικτές θα παραμείνουν μόνο οι ουσιώδεις υπηρεσίες, οι εργασίες που έχουν σχέση με την διατροφική αλυσίδα και την οικοδομική βιομηχανία. Η κυβέρνηση κλείνει τον ιδιωτικό τομέα πλην των υπεραγορών, των αρτοποιείων και των φαρμακείων, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, με βάση πάντα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Συνεπώς, ρολά κατεβάζουν, μεταξύ άλλων, το λιανικό εμπόριο, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και μη ουσιώδεις υπηρεσίες.

Όσον αφορά τη φοίτηση στα σχολεία, αυτή θα γίνεται εξ αποστάσεως  για όλες τις βαθμίδες εκτός από τα νηπιαγωγεία, όπου εκεί τα παιδιά θα παρουσιάζονται κανονικά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βγάζει από το συρτάρι και το 8998 αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα sms για κατ' εξαίρεση μετακινήσεις επιστρέφουν. «Έχω δηλώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι όταν χρειαστεί να το ενεργοποιήσω είναι 24 ώρες δουλειά», αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

Τα δεδομένα βρέθηκαν χθες βράδυ στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, οι οποίοι έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στα νέα σχέδια στήριξης της αγοράς εργασίας.

ant1.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




4812