Πέτρος Καραγιάννης: Αυτό θα είναι το νέο lockdown που θα γίνει στην Κύπρο - Τι αλλάζει και τι όχι

02.01.2021



Αβέβαιη χαρακτήρισε την κατάσταση των ημερών ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, από την άποψη ότι έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και μη αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα. Μιλώντας στο ThemaOnline ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας εξηγεί πως θα είναι ένα νέο, ενδεχόμενο lockdown στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες μέρες, καθώς υπήρξαν πολύ λίγες εξετάσεις.

Η ανησυχία που υπάρχει αφορά κυρίως τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία καθώς αυξάνονται μέρα με την μέρα: «Το ανησυχητικό είναι ότι πολλά από τα κρούσματα θα γίνουν εισαγωγές στα Νοσοκομεία, αν είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα», είπε χαρακτηριστικά.

Το μόνο θετικό της κατάστασης είναι ότι στην τελευταία εθνική αναφορά υπήρξε μια μικρή πτώση αλλά όχι αυτή που θα μας επιτρέψει χαλαρώσεις: «Τουλάχιστον από την εθνική αναφορά πριν την πρωτοχρονιά, οι καμπύλες έδειχναν μια ελαφριά πτώση σε όλες τις επαρχίες, αλλά δεν είναι οι αριθμοί που θέλουμε», είπε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Τα βλέμματα στραμμένα σε ένα νέο lockdown 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ο Δρ. Καραγιάννης είπε πως θα μπορούσε να είναι πιο φιλελεύθερο από εκείνο του Μαρτίου, δηλαδή να υπάρχει η δυνατότητα διακίνησης χωρίς sms, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στα σπίτια: «Θα μπορούσε να έχουμε κάποιες διακινήσεις χωρίς sms, όπως έγινε και στην περίπτωση Λεμεσού και Πάφου το προηγούμενο διάστημα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ αλλά όχι επισκέψεις. Χρειάζεται μεγάλη σκέψη και να ζυγιστούν τα πράγματα.», δήλωσε.

Την ίδια ώρα τόνισε πως ότι μέτρα παρθούν αυτή την φορά θα είναι οριζόντια σε όλη την Κύπρο και δεν θα υπάρξουν τοπικά. 

tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


3975