Επίθεση Υπουργού Υγείας στους Κύπριους πολίτες: «Τα πάρτι διαδέχονταν το ένα το άλλο..» Αυστηρά μέτρα για τους επόμενους 4 μήνες

31.12.2020



Το ενδεχόμενο για ολικό lockdown είναι μόλις ένα βήμα μακριά, ανάφερε ο Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

Σε αναφορές του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μίλησε για τους λόγους των έκτακτων αυστηρών μέτρων λίγες μέρες πριν τις γιορτές, τα μέτρα που έχουμε λάβει συγκριτικά με άλλες χώρες, πόσο μακριά είμαστε από το ολικό lockdown, αλλά και ακόμα πόσους μήνες θα πρέπει να ζήσουμε με μέτρα και περιορισμούς στις ζωές μας. 

Ο κ. Ιωάννου αρχικά τόνισε ότι από την αρχή είχαν αναφέρει ότι το ενδεχόμενο για αυστηροποίηση των μέτρων ήταν ανέκαθεν στο τραπέζι, εφόσον πάντα πριν από κάθε ανακοίνωση προειδοποιούσαν ότι ανά πάσα στιγμή τα μέτρα μπορεί να αλλάξουν και να χρειαζόταν να πάρουν αυστηρότερα μέτρα. Όπως και έγινε, λίγες μέρες πριν τις γιορτές οδηγήθηκαν στο να θέσουν τα μέτρα σε περιορισμούς κυρίως στις συναθροίσεις, λόγω του ότι κατά τις ημερομηνίες 21-24 Δεκεμβρίου, αυξήθηκε κατακόρυφα το ποσοστό θετικότητας και συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες ήταν διπλάσιο.

Μεγάλο ρόλο στην απόφαση των μέτρων ήταν και η μη συμμόρφωση πολιτών, αφού τα πάρτι διαδέχονταν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα άτομα να συμμετείχαν σε διάφορα άτομα ανά δεκάδες, ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η δυσκολία ιχνηλάτισης. Οι πολίτες εκμεταλλεύτηκαν τον περιορισμό των δέκα ατόμων τόνισε ο Υπουργός, κάνοντας το ένα πάρτι πίσω από το άλλο με διαφορετικές ομάδες κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Το μέτρο αυτό είχε ως στόχο των περιορισμό των συναθροίσεων και τον περιορισμό επαφών, κάτι που δεν τηρήθηκε.

ΟΛΙΚΟ LOCKDOWN

Ένα βήμα πριν το ολικό lockdown βρίσκεται η Κύπρος, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Παρά το γεγονός ότι αυτό είναι το τελευταίο μέτρο που εξετάζεται δεν φαίνεται να είναι μακρινό σχέδιο, αφού τα μέτρα λαμβάνονται βάση και της κατάστασης στα νοσηλευτήρια τα οποία βρίσκονται στο «κόκκινο». Πριν παραπονεθούμε ας δούμε όλοι τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ας ρωτήσουμε νοσηλευτές της πρώτης γραμμής πως βιώνουν την κατάσταση όλο αυτό τον καιρό σημείωσε ο κ. Ιωάννου.

Μάλιστα, σε όσους αναφέρουν ότι η οικονομία είναι ένα εμπόδιο για αυτή την απόφαση ο Υπουργός απαντά ότι το πρώτο πράγμα που τους απασχολεί είναι η υγεία και όχι η οικονομία.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Για όσους θεωρούν ότι με την πρώτη φάση των εμβολίων ήρθε και ο καιρός χαλάρωσης αυτό δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ιωάννου θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με περιορισμούς και τα μέτρα για τους τουλάχιστον επόμενους 4 μήνες. «Έχουμε καιρό ακόμα» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, με τα δύσκολα ακόμη τώρα να ξεκινάνε.

Πηγή: tothemaonline.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1911