Δυστυχώς: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Δρ. Νεοκλής Λεοντής (φωτο)

30.12.2020



Πριν από μερικές ημέρες φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ομογενή Δρα Νεοκλή Λεοντή, από το Μπόουλινγκ Γκριν του Οχάιο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Ο καθηγητής ήταν επίσης εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην Περιφέρεια του Μπόουλινγκ Γκριν καθώς και καθηγητής από το 1987 στο Bowling Green State University. Ήταν αγαπητός από πολύ κόσμο. Όσοι τον γνώριζαν τον χαρακτηρίζουν ως έναν ξεχωριστό άνθρωπο και μεγάλο μυαλό.

Όπως έγραψαν δύο φοιτητές δημοσιογράφοι στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου, «ο Νεοκλής Λεοντής δεν ήταν ακόμη ένας καθηγητής Χημείας. Ήταν μια αξιόπιστη πηγή, ειδικά στα θέματα κλιματικής αλλαγής και ενέργειας. Ήταν ένας άνθρωπος με καλή καρδιά και καλές προθέσεις. Σπούδασε στο Χάρβαρντ, πήρε διδακτορικό από το Γέιλ και ήταν ειδήμονας στο RNA και DNA. Έγραψε πολλά βιβλία, κέρδισε έξι πατέντες. Ομως ποτέ δεν καυχήθηκε για όλα αυτά. Χαρακτηριζόταν ως ιδεαλιστής, αλλά δεν ήταν στην πραγματικότητα. Ενέπνευσε πολλούς φοιτητές, καθηγητές και θρησκευτικούς ηγέτες. Ηταν ιδιοφυία και γενναιόδωρος», έγραψαν οι δύο δημοσιογράφοι Ιαν Λάρσον ΜακΛάφλιν και Ντέιβιντ Ντουπόντ στην εφημερίδα «BG Independent News».

Ο δήμαρχος του Μπόουλινγκ Γκριν, Μάικ Ασπαχερ χαρακτήρισε τον Λεοντή ακούραστο υποστηρικτή στα θέματα επιστήμης και βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ενώ και ο πρώην δήμαρχος Ντικ Εντουαρντς είπε: «Ηταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος. Ηταν πολύ καλά ενημερωμένος στα περιβαλλοντικά θέματα και θα λείψει πολύ και στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη μας».

Ο Λεοντής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή του Γουντ Κάουντι στο Οχάιο. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος ενώ η σύζυγος του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη όχι μόνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και στην πολιτική. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, η γερουσιαστής Τερέζα Γκαβαρόνε, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μπομπ Λάτα, ο βουλευτής Χαράζ Γκανμπαρί κ.α. Ο Λεοντής ήταν γεννημένος στο Μίντλαντ του Μίσιγκαν, παιδί του Θωμά και της Αννας Λεοντή.

sigmalive.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




2570