Δείτε τα: Ανακοινώνονται νέα μέτρα στην Κύπρο μετά την εκτόξευση κρουσμάτων

29.12.2020



Νέο διάταγμα αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες ώρες το Υπουργείο Υγείας βάζοντας ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, λόγω των υψηλών αριθμών κρουσμάτων που συνεχίζουν να καταγράφονται αλλά και λόγω των εισαγωγών στα νοσοκομεία, καθώς κινδυνεύει το σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται περιορισμός των συναθροίσεων και καταργείται το μέτρο των δέκα ατόμων ανά οικία. Συγκεκριμένα, πλέον δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οικίες, εκτός από την παραμονή της πρωτοχρονιάς, όπου ο μέγιστος αριθμός των ατόμων θα ανέρχεται στα δέκα άτομα και το κέρφιου θα έχει ισχύ από τις μία το μεσημέρι.

Σε ότι αφορά την πρωτοχρονιά, στο εορταστικό τραπέζι θα καθίσουν μόνο οι διαμένοντες της οικίας και απαγορεύονται οι επισκέψεις.

Την ίδια ώρα, τίθεται σε εφαρμογή τη τηλεργασία στο δημόσιο, πλην από τις ουσιώδεις υπηρεσίες, ενώ θα γίνει σύσταση να πράξει το ίδιο και ο ιδιωτικός τομέας.

Το χειρότερο σενάριο

Αντιμέτωπη πάντως με το χείριστο σενάριο, βρίσκεται πλέον η χώρα μας αφού το σύστημα υγείας άρχισε να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, αναγκάζοντας τον ΟΚΥπΥ, να θέσει σε εφαρμογή πλάνο εκτάκτου ανάγκης για αντιμετώπιση της κατάστασης. Η εικόνα στα νοσοκομεία, είναι πλέον οριακή, λόγω της αύξησης των ασθενών με κορωνοϊό, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας.

Ήδη ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, άρχισε να θέτει σε εφαρμογή το πλάνο επέκτασης κλινών τόσο σε Μονάδες Ετατικής Θεραπείας, όσο και εκτός, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή ιδιωτών ιατρών, κυρίως πνευμονολόγων και παθολόγων. Γίνεται λόγος για απροθυμία γιατρών του ιδιωτικού τομέα να στελεχώσουν τις κλινικές, την ώρα που το διάταγμα προνοεί και την επιστράτευση.

Οι ιατροί του ιδιωτικού τομέα είναι στη διάθεση της πολιτείας, έτοιμοι να συνδράμουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας, διαμηνύει ο παγκύπριος ιατρικός σύλλογος, καταγγέλλοντας στοχοποίηση γιατρών. 

Πλέον, κλίνες εντατικής για ασθενείς με κορωνοϊό διατίθενται και στο νοσοκομείο Λεμεσού αλλά και στη ΜΕΘ1 του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

omegalive.com



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


886