Δρ Καραγιάννης επιτίθεται στους πολίτες: Ο κόσμος δεν συμπεριφέρεται σωστά και οι κλειστοί θα παραμείνουν κλειστοί

25.12.2020



Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως αν δεν συμπεριφερθεί σωστά, αυτοί που είναι κλειστοί θα παραμείνουν κλειστοί, ανέφερε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OMEGA.

«Φτάνει να κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές στα καταστήματα και θα δείτε ότι ο κόσμος δεν συμμορφώνεται σωστά. Ούτε τη μάσκα φορούν σωστά, και μερικές φορές δεν φορούν την μάσκα ακόμη και έξω από κατάστημα που συγχρωτίζεται κόσμος»

Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τα εμβόλια;

Με τους πρώτους εμβολιασμούς δεν θα  υπάρξει ιδιαίτερη αλλαγή στην μετάδοση του ιού τα αποτελέσματα θα φανούν μακροπρόθεσμα.

«Πρέπει να αποκτήσουμε ποσοστά ανοσίας της αγέλης που θα φτάνει στο 70%. Υπολογίζω πως αν η προμήθεια των εμβολίων είναι συνεχόμενη και αν παρθεί η άδεια από 2-3 διαφορετικές εταιρείες τότε θα μπορούσαμε  να το πετύχουμε αυτό μέχρι τον Ιούνιο.»

«Θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα προστατεύσουμε τους γηραιότερους και τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.»

Δεύτερο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του Βρετανού Υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ο Δρ. Καραγιάννης, ανέφερε πως, είναι ακόμη άγνωστο αν πρέπει να ανησυχούμε.

«Το πρώτου μεταλλαγμένου στελέχους γνωρίζουμε τις μεταλλάξεις του δεύτερου όχι θα πρέπει να περιμένουμε ανακοινώσεις  από την επιστημονική κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολο.»

Τα παιδιά όπως τόνισε, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, ίσως να είναι πιο επιρρεπή στο νέο στέλεχος.

Ανταποκρίνονται στο νέο στέλεχος τα υφιστάμενα εμβόλια;

«Αυτό μπορεί πολύ εύκολα να εντοπιστεί ορός από άτομα που έχουν κάνει το εμβόλια θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα εργαστήριο σε κυτταροκαλλιέργειες του ιού για να δούμε αν μπορεί να ανατραπεί η μόλυνση αυτών των κυττάρων. Αυτό θα το ξέρουμε σε μια δυο εβδομάδες.»

omegalive.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1069