Κωνσταντίνος Ιωάννου: Όσα αποκάλυψε πρώτη φορά για το εμβόλιο "Θα κάνουμε debate με εκπρόσωπο απο τους αρνητές..."

02.12.2020



Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου απάντησε σε όλα που αφορούν το πολυσυζητημένο εμβόλιο για τον κορωνοιό που έρχεται στην ζωή μας. Σε συνέντευξη στον stand up comedia Κωνσταντίνο Ψυλλίδη επιλέξαμε κάποιες απο τις απαντήσεις του. 

 

  • Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια. Θα κάνουμε καμπάνια να εξηγήσουμε τα οφέλη. Δεν θα είναι υποχρεωτικό. Ίσως οι πολίτες έχουν επιλογή να επιλέξουν ποιάς εταιρείας.
  • Με την πάροδο του χρόνου και επειδή θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Αμερική και Αγγλία θα φανεί αν υπάρχουν παρενέργειες στο βραχυπρόθεσμο διάστημα και ώσπου περνάει ο χρόνος ο κόσμος θα πείθετε και θα αλλάξει και η διάθεση του κόσμου. Στην Κύπρο έχουμε πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη στα άλλα εμβόλια. 
  • Βεβαίως θα εμβολιαστώ όταν έρθει η σειρά μου. 
  • Δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις σε κάποιον γιατί άλλα εμβόλια χρειάζονται 7 χρόνια και αυτό έγινε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ απλός ο λόγος. Υπήρχε η χρηματοδότηση και το διάστημα που χρειάζεται σε ένα ερευνητικό κέντρο να εξασφαλίσει χρηματοδότηση να πάνε στο επόμενο στάδιο και τα στάδια που μεσολαβούν συμπτυχθήκαν σε μέρες αντί σε μήνες.
  • Είναι δεδομένο πως θα είναι ασφαλή τα εμβόλια. Εταιρείες όπως η AstraZeneca και η Pfizer που είναι δεκάδες δισεκατομμύρια η χρηματιστηριακή τους αξία δεν θα ρισκάρουν για ένα εμβόλιο και ειδικά η AstraZeneca που δεν έχει και οικονομικό όφελος αφού το πουλάει 2-3 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι είναι περίπου 25. 
  • Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα debate με κάποιο εκπρόσωπο απο τους διαδηλωτές και αρνητές του εμβολίου για να πείσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο για την αναγκαιότητα του εμβολίου. 



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


870