Επόμενες μέρες τα 2 πρώτα ψυγεία και μετά τα πρώτα εμβόλια στην Κύπρο: Πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί;

01.12.2020Όλη η προσοχή της υφηλίου στράφηκε στην κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ήδη οι μεγάλες εταιρείες Pfizer και Moderna υπέβαλαν αιτήσεις στις διάφορες ρυθμιστικές Αρχές για άδεια έκτακτης ανάγκης αφού οι πρώτες δοκιμές δείχνουν υψηλή αποτελεσματικότητα που αγγίζει το 95%. Σε καλό δρόμο είναι και η AstraZeneca.

Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθεί τις εξελίξεις και η Κύπρος. Σήμερα Τρίτη τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό κ. Κωνσταντίνος Τσιούτης, κ. Γιώργος Νικολόπουλος και κα Ζωή-Δωροθέα Πανά θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου, στις 10:30 και θα γίνει παρουσίαση για τις εξελίξεις στο θέμα των εμβολίων. 

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές του Υπουργείου Υγείας μας ενημέρωσαν ότι «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τα χρονοδιαγράμματα. Οι συμβάσεις που υπέγραψε η Ε.Ε. αφορούν και εμάς. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων  Pfizer, AstraZeneca, Moderna θα κυκλοφορήσουν τέλος Δεκεμβρίου αρχές Ιανουαρίου στην Ευρώπη, άρα αναμένουμε να βρεθούν και στην Κύπρο».

«Κάθε εμβόλιο συμπεριφέρεται διαφορετικά»

Οι αρμόδιες Αρχές αναμένουν την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών, αφού όπως  οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην Offsite, «κανένα εμβόλιο δεν είναι το ίδιο και το καθένα συμπεριφέρεται διαφορετικά. Για παράδειγμα, υπάρχουν εμβόλια που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα παιδιά». 

«Παραγγείλαμε τα ψυγεία»

Η Κύπρος σύμφωνα με την ίδια αρμόδια πηγή παράγγειλε ήδη τα απαραίτητα ψυγεία που θα φυλαχθούν τα εμβόλια που θα παραλάβουμε. Ήδη, αναμένουμε στις επόμενες μέρες τα δυο ψυγεία έως -80 βαθμούς κελσίου για τη φύλαξη των εμβολίων. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας, η εταιρεία Pfizer παρέχει στις χώρες όπου θέλουν να εξασφαλίσουν το εμβόλιό της τα ψυγεία βαθέως ψύξεως. Τα συγκεκριμένα ψυγεία διατηρούν τα εμβόλια στους -80 βαθμούς κελσίου και χωρούν μέχρι και 100.000 εμβόλια. 

Ρεπορτάζ του Γιώργου Μιχαηλίδη στην offsite.com.cy...
 Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς5 αντρικά fashion trends του 2021 που όλες μπορούμε να υιοθετήσουμε

Οι τάσεις του αντίθετου φύλου που αξίζει να αντιγράψουμε. Διάβασε περισσότερα

#SkinIcing: Εσύ δοκίμασες το beauty trend που έχει κατακλύσει το TikTok; Διάβασε περισσότερα

5 εντυπωσιακοί τρόποι να συνδυάσεις τα jeans με τα πουλόβερ σου Διάβασε περισσότερα

Indie nails: τι ακριβώς είναι η νέα τάση στα νύχια; Διάβασε περισσότερα


150