Σε συναγερμό η Αστυνομία: Πληροφορίες για μυστική διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας

20.11.2020Οι πληροφορίες που εδώ και μέρες φτάνουν ενώπιον των αστυνομικών αρχών περί νέου κύματος εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κυρίως κατά των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, έχουν θέσει σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» τις αρχές ασφαλείας που πάση θυσία θέλουν να αποτρέψουν εικόνες σαν αυτές που καταγράφηκαν το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό. Η πληροφορία είναι συγκεκριμένη και αναφέρεται σε ταυτόχρονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις επαρχίες αύριο Σάββατο.

Η Αστυνομία οργανώνει ειδικό σχέδιο ενεργείας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μπορεί να οργανώνεται «μυστικά». Προς το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε πολύωρη τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας με όλα τα αρμόδια τμήματα των Αστυνομικών Διευθύνσεων, Ουλαμούς Προλήψεως Εγκλημάτων και Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων των επαρχιών για συντονισμό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και μέλη του Γραφείου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένου ότι στις πλείστες των περιπτώσεων αυτού του είδους εκδηλώσεις διοργανώνονται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο στόχος αυτή τη φορά δεν είναι μόνο η αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων. Είναι και η αποτροπή διοργάνωσης της όποιας εκδήλωσης, αφού σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, η όποια συγκέντρωση ή εκδήλωση διαμαρτυρίας απαγορεύεται μέχρι το τέλος του μήνα.

Ήδη κάποιοι πολίτες που επιχείρησαν να οργανωθούν μέσω των κοινωνικών δικτύων εντοπίστηκαν και προειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία, ωστόσο υπάρχει ανησυχία ότι όποιοι επιχειρούν να διοργανώσουν μια τέτοια εκδήλωση ενδεχομένως να αποφύγουν σελίδες όπως το Facebook, που βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο των αρχών. Δεν αποκλείεται η οργάνωση να γίνεται είτε μέσω μηνυμάτων sms, είτε μέσω ομάδων που δημιουργούνται σε άλλες πλατφόρμες επικοινωνίας όπως για παράδειγμα το viber. Πάντως οι αρχές ασφαλείας αύριο θα είναι σε ετοιμότητα και πρωτίστως η ΜΜΑΔ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες θα λειτουργεί κέντρο κρίσεως ενώ θα γίνονται τακτικές περιπολίες σε διάφορα σημεία.

cyprustimes.comΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΚομψή και μέσα στο σπίτι: 6 looks που θα σου θυμίσουν τις ημέρες που έβγαινες

Το να είσαι uber chic και μέσα στο σπίτι μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία σου. Διάβασε περισσότερα

Τσιμτσιλή: Αυτή είναι η νέα της εμμονή στα ρούχα! Το στιλ που πρέπει να αντιγράψεις Διάβασε περισσότερα

Αυτές τις κάπες αν χρειαστεί θα τις φορέσουμε ακόμα και στο σαλόνι μας (τόσο τις έχουμε λατρέψει!) Διάβασε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου επέλεξε τη φούστα που δείχνει τη σιλουέτα πιο αδύνατη Διάβασε περισσότερα


256