Αλλαγή ώρας: Τι ισχύει από αύριο και πότε σταματάει να αλλάζει!

24.10.2020



Η αλλαγή ώρας για φέτος (2020) θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής, 25 Οκτωβρίου, στις 4 τα ξημερώματα όπου και θα γυρίσουμε τους δείκτες μια ώρα πίσω.

Αυτή θα είναι ίσως και η πρότελευταία φορά, αφού τη τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 ενδέχεται να αλλάξουμε μόνιμα στη θερινή ώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα η αλλαγή της ώρας διότι για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021, οι οποίες επιθυμούν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Ακόμα, γίνεται σαφές στη σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το εξής:

«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμούν, επίσης, οι χώρες της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντονίσουν τις αποφάσεις τους έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι η μόνιμη υιοθέτηση της θερινής ώρας από κάποιες χώρες και της χειμερινής από άλλες δεν θα διαταράξει την εσωτερική αγορά».

Το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

 



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




795