Μένει στο σπίτι του ο Νικόλας - Κίνηση ανθρωπιάς από ιδιοκτήτη και Ζέτα

29.09.2020Τη Γαβριέλλα Αργυροπούλου και τον μονάκριβο γιο της Νικόλα, τους γνωρίσαμε πριν λίγους μήνες, όταν έκανε έκκληση για να βρει νέο σπίτι, στο οποίο θα μπορούσαν να διαμείνουν, αφού μετά από δεκατρία χρόνια, θα έπρεπε να μετακομίσουν. Τελικά, ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού, της έδωσε άδεια να παραμείνει, αλλά και να κάνει τις αλλαγές που πρέπει κι έτσι θα παραμείνει στο σπίτι τους. Εξάλλου, η Γαβριέλλα θα λάβει και μία οικονομική βοήθεια, ύψους 10,000 ευρώ, κονδύλι το οποίο παραχωρείται από την υπουργό Εργασίας, μετά από δική της παρέμβασης.

«Είναι ευλογία που δεν βρήκα αλλού, είμαι σε αυτό το σπίτι δεκατρία χρόνια, εδώ είναι οι γείτονες μου που τους ξέρω και μας ξέρουν κι αν τους χρειαστώ σε κάτι θα τρέξουν να μας βοηθήσουν. Αφού ο νέος ιδιοκτήτης δέχεται να κάνω αλλαγές στο σπίτι, επειδή εγώ έψαχνα ένα σπίτι χωρίς μπάνιο, τότε θα μείνουμε εδώ», εξηγεί στον REPORTER η Γαβριέλλα, η οποία εδώ και χρόνια έψαχνε καινούργιο σπίτι, για να μείνει με το γιο της, Νικόλας, ο οποίος έχει εγκεφαλική παράλυση και σπαστική τετραπληγία, ενώ δεν βλέπει, δεν μιλά και δεν περπατά.

Ωστόσο, όποια πόρτα κι αν χτυπούσε, την έβρισκε κλειστή. Κάποιοι δεν ήθελαν να εμπλακούν με μία νοικάρισσα, που θα λάμβανε ΕΕΕ ή στήριξη από το Γραφείο Ευημερίας κι άλλοι δεν θέλησαν να πουν το ναι για να γίνουν αλλαγές στο σπίτι τους.

«Ο νέος ιδιοκτήτης, που αγόρασε το σπίτι που μένουμε, έδειξε κατανόηση και δέχτηκε να γίνουν  κάποιες αλλαγές στο σπίτι, για να μπορώ να φροντίζω τον γιο μου καλύτερα. Το να σηκώνεις ένα άνδρα 22 ετών και να τον γυρίζεις σε ένα σπίτι δεν είναι εύκολο πράγμα. Η δύναμή μου δεν είναι η ίδια.

Ο γιος μου ξέρει το σπίτι, είναι το δικό του περιβάλλον. Για αυτά τα μωρά, για να αλλάξεις κάτι, θα πρέπει να τα προετοιμάσεις από αρκετό καιρό πριν, για να δεχτούν την αλλαγή. Τώρα θα είναι πολύ πιο εύκολη η ζωή μας, από εδώ και πέρα».

Το μεγάλο ευχαριστώ στη Ζέτα Αιμιλιανίδου
Η Γαβριέλλα θέλησε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία έχει δώσει ένα σημαντικό κονδύλι, ως οικονομική βοήθεια στην οικογένεια, ύψους 10, 000 ευρώ.

«Είναι τεράστια βοήθεια και εκτός αυτού, η κίνησή της έδειξε την ανθρωπιά της, κάτι που για μένα μετρά πάνω από όλα. Είναι δύσκολο να βρεθούν άνθρωποι σήμερα και να σε βοηθήσουν. Ευχαριστώ το Θεό, την κ. Ζέτα και όλους όσοι βοήθησαν, για να μην αναγκαστώ να δώσω σε ίδρυμα τον γιο μου. Έχει 22 χρόνια που παλεύω μόνη μου για το γιο μου και μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής μου, αυτό θέλω να φροντίζω το γιο μου. Να ξέρω ότι είναι καλά και πιστεύω πως όποια μάνα το ίδιο θα έκανε».

reporter.com.cyΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΤέσσερις γνωστές Κύπριες σου δείχνουν fashionable τρόπους να φορέσεις τα biker shorts σου

Styling Tips για το φθινόπωρο και πάρε τη μόδα με το μέρος σου Διάβασε περισσότερα

Και η Ιωάννα Μαλέσκου φόρεσε το τοπ που είχαν φορέσει η Τατιάνα Στεφανίδου και η Ζέτα Μακρυπούλια Διάβασε περισσότερα

«Beauty Αwards»: Ποιές επώνυμες Κύπριες ξεχώρισαν στο ροζ χαλί στο σκαλί Αγλαντζιάς Διάβασε περισσότερα


378