Αντιδράσεις για την γαμήλια δεξίωση που έγινε στην αυλή του Γυμνασίου Αγρού, εν μέσω πανδημίας (βιντεο)

16.09.2020Καταγγελία στον "αέρα" της εκπομπής Alpha Ενημέρωση, αναφορικά με την παραχώρηση άδειας για την πραγματοποίηση δεξίωσης γάμου στην αυλή σχολείου το περασμένο Σάββατο, διατύπωσε ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου. Χωρίς να κατονομάσει το σχολείο ή την περιοχή, ο κύριος Πολυβίου διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν η οικεία Σχολική Εφορία και οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης να παραχώρησαν μια τέτοια άδεια εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, την στιγμή μάλιστα που την Δευτέρα θα υποδέχονταν τους μαθητές για την "πρεμιέρα" της νέας, σχολικής χρονιάς. 

"Σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν εγκαταστάσεις, τουαλέτες. Αυτά είναι απαράδεκτα για εμάς, το σχολείο δεν προσφέρεται για δεξιώσεις. Μας πήραν και έκαναν καταγγελία τρεις συμπολίτες μας."
Το alphanews.live διερεύνησε τη συγκεκριμένη καταγγελία και διαπίστωσε ότι η δεξίωση γάμου διοργανώθηκε στο Γυμνάσιο Αγρού. Ο Κοινοτάρχης Αγρού και Πρόεδρος της τοπικής Σχολικής Εφορίας Μιχάλης Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι ο γάμος τελέστηκε στον εξωτερικό χώρο του σχολείου και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα, για προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού.

"Εχω γραπτή άδεια από το Υπουργείο Παιδείας ότι μπορώ να κάνω γάμους στην αυλή του σχολείου, πληρώνουν ενοίκιο στη σχολική εφορία και βάζουν εγγύηση για τυχόν ζημιές ή μη καθαρισμό του χώρου. Εάν ελέγξουμε ότι δεν έχουν εκπληρωθεί όσα αναγράφονται στο σχετικό έντυπο που υπογράφουν, τότε δεν παίρνουν την εγγύηση πίσω. Εάν τα κάνουν, παίρνουν την εγγύηση πίσω"

Ο Κοινοτάρχης Αγρού ανέφερε ότι το ενοίκιο για διοργάνωση γαμήλιας δεξίωσης στην αυλή του Γυμνασίου Αγρού ανέρχεται στα 400 ευρώ, ενώ η εγγύηση ανέρχεται στα 200 ευρώ.

"Την Δευτέρα που πήγα στο σχολείο, η αυλή ήταν πεντακάθαρη και έγινε απολύμανση και τα αποχωρητήρια του σχολείου ήταν πεντακάθαρα και απολυμασμένα."

Ο κύριος Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι η αυλή του Γυμνασίου Αγρού είναι ο μοναδικός χώρος που προσφέρεται για υπαίθριες δεξιώσεις γάμων στην κοινότητα και στο πλαίσιο των προσπαθειών για πάταξη της αστυφιλίας, εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες γραπτές άδειες από το Υπουργείο Παιδείας.

"Έχω άδεια από από τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κυπριανό Λούη και επιστολή από την πρώην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας που μου λέει ότι για λόγους κοινωνικούς, επιτρέπεται να γίνονται οι γάμοι γιατί δεν υπάρχει άλλος χώρος στον Αγρό."

Ερωτηθείς εάν έχει ανάκληση ή διαφοροποίηση της άδειας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κύριος Κωνσταντινίδης είπε ότι οι οδηγίες είναι να τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα και τα μέτρα που ισχύουν για συγκεντρώσεις ατόμων.

"Δικαιούνται 350 άτομα και ο γάμος έγινε με όλα τα πρωτόκολλα. Εάν νομίζουν ότι παρανόμησαν, γιατί δεν έστειλαν την Αστυνομία; Εμείς στείλαμε την Πυροσβεστική με τις αντλίες της και πλύναμε όλο τον χώρο πριν από τον γάμο, ήρθε ειδικός και απολύμανε πριν και μετά με γεοκτόνο. Πήγε το σκυβαλοφόρο του Κοινοτικού Συμβουλίου και μάζεψε τα σκουπίδια και τα διαμετακόμισε σε άλλο όχημα για να πεταχτούν."

Ο Κοινοτάρχης Αγρού διεμήνυσε ότι η συνεχίσει η τέλεση γάμων στην αυλή του σχολείου καθώς "δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κρατήσουμε τους νέους στο χωριό και δεν μπορούν όλοι να πηγαίνουν στα ξενοδοχεία και να πληρώνουν σαράντα ευρώ το άτομο.

 Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςOι τάσεις του φθινοπώρου που υιοθέτησαν πρώτες οι Ελληνίδες celebrities

Χριστίνα Μπόμπα, Δανάη Μπάρκα, Ζέτα Μακρυπούλια , Φαίη Σκορδά και Κατερίνα Καινούργιου σου δείχνουν πώς να φορέσεις πέντε κορυφαία trends Διάβασε περισσότερα

Mαγνήτισε τα βλέμματα η Νόνη Κυπριανού: Φόρεσε το θρυλικό φόρεμα Versace που είχε φορέσει και η JLo (φωτος) Διάβασε περισσότερα

Έφη Παπαϊωάννου: Η matchy – matchy εμφάνιση με την κόρη της, Αθηνά! [βίντεο] Διάβασε περισσότερα

Ετοιμάζεσαι για brunch; 9 ιδέες για να δημιουργήσεις τα πιο chic outfits Διάβασε περισσότερα


833