Υποκλινόμαστε όλοι: Ο Κύπριος γιατρός που βρίσκεται μακριά από τα 4 παιδιά του εδώ και 5 μήνες

12.08.2020



Είναι πατέρας τριών κοριτσιών και ενός αγοριού και έχει να βρεθεί στο πλευρό τους, πέντε ολόκληρους μήνες. Ο λόγος για τον επικεφαλής συντονιστή του Νοσοκομείου Αναφοράς για την πανδημία του κορωνοϊού που εδρεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και Ειδικό Παθολόγο Χρίστο Κυπρή.

Το καθήκον προς τους πάσχοντες ασθενείς του COVID-19 και η μεγάλη απόσταση από το Παραλίμνι μέχρι τη Λεμεσό, όπου διαμένει, τον έχουν κρατήσει μακριά από την οικογένεια, τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα από τις 11 Μαρτίου 2020, οπόταν ανέλαβε καθήκοντα στο νοσοκομείο αναφοράς, μέχρι σήμερα.

“Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από την μια μου λείπει η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, η πόλη μου, αλλά από την άλλη νιώθω ότι είμαι υποχρεωμένος να το κάνω αυτό, σαν γιατρός. Τα παιδιά μου είναι περήφανα γιατί ξέρουν για ποιό λόγο απουσιάζω και το αντιλαμβάνονται αυτό, ότι χρειάζεται να είμαι εδώ. Δεν κάνουν ιδιαίτερα παράπονα.”

Μιλώντας στο alphanews.live o Δρ. Κυπρή εξήγησε ότι η καθημερινή ανάγκη για παρουσία στον Θάλαμο COVID-19 του νοσοκομείου αναφοράς δεν επιτρέπει να απομακρύνεται από το νοσοκομείο αναφοράς, ενώ υπέδειξε και τους ενδεχόμενους κινδύνους σε περίπτωση επιμόλυνσης με τον κορωνοϊό.

“Η αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολη μέχρι να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα του κορωνοϊού, πως να την αντιμετωπίζουμε. Ήταν κάτι το οποίο ήταν άγνωστο για όλους μας, για γιατρούς και προσωπικό, όμως με σκληρή δουλειά καταφέραμε να οργανωθούμε σωστά και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στο Τμήμα και είμαστε πανέτοιμοι να περιθάλψουμε όλους τους ασθενείς με κορωνοϊό.”

Ο επικεφαλής συντονιστής του θαλάμου COVID-19 στο νοσοκομείο αναφοράς στέλνει μήνυμα σε όσους πιστεύουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει τελειώσει, παραβιάζοντας τα μέτρα και όσους διατυπώνουν θεωρίες συνωμοσίας πίσω από την ασθένεια και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας

“Έιναι λυπηρό να διαβάζουμε αυτά τα πράγματα, κυρίως εμείς που περάσαμε πάρα πολύ άσχημα αυτούς τους πέντε μήνες. Οταν δουλεύεις μέρα νύχτα για να οργανώσεις κάτι, πέρασες πάρα πολύ δύσκολα και εσύ και οι ασθενείς σου, είναι πολύ λυπηρό να διαβάζεις αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας οτι δεν υπάρχει κορωνοϊο, δεν υπάρχει πανδημία, με στεναχωρούν αφάνταστα αυτες οι απόψεις. Εύχομαι να μην τύχει σε συγγενή ή γνωστό αυτών που πιστεύουν αυτά τα πράγματα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να περιθάλψουμε ασθενείς, ο κόσμος πρέπει να τηρεί τα μέτρα και να κρατά τις αποστάσεις του, ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν θα τελειώσει σύντομα και αυτό το πράγμα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι.”

Όπως λέει ο Δρ. Κυπρή, τα πιο δύσκολα και ανάμεικτα συναισθήματα τα βίωσε όταν ασθενείς κορωνοϊού βρέθηκαν ένα βήμα πριν από τον θάνατο και τελικά βγήκαν νικητές και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς.

“Έμειναν πάρα πολλές μέρες στο νοσοκομείο, πλησίασαν πολύ κοντά στο θάνατο και τελικά τα κατάφεραν. Τα εξιτήρια αυτών των ανθρώπων είναι και τα πιο συναισθηματικά”.

Πηγή: alphanews.live





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


4558